ALEGERI LOCALE – Gabriel Toncean (PNL), principalul obiectiv pentru Reghin: spital nou, dotat la standarde de calitate europene

0
464
Gabriel Sebastian Toncean

ADVERTORIAL ELECTORAL. Candidatul PNL la Prim─âria Reghin, Gabriel Sebastian Toncean, a precizat c─â principalul s─âu obiectiv din programul strategic de guvernare local─â const─â ├«n construirea de la zero a unui spital ├«n municipiul Reghin ╚Öi dotarea acestuia la standarde de calitate europene, at├ót pentru c─â s─ân─âtatea ar trebui s─â fie o prioritate pentru orice administra╚Ťie public─â local─â, c├ót ╚Öi pentru c─â ultimele administra╚Ťii au investit insuficient ├«ntr-un sistem de s─ân─âtate eficient.

 

Pandemia de coronavirus ne-a demonstrat, dac─â mai era nevoie, importan╚Ťa investi╚Ťiilor publice ├«n sistemul de s─ân─âtate. Din p─âcate, ├«n Reghin, fostele administra┼úii municipale au neglijat s─ân─âtatea cet─â┼úenilor no┼čtri ╚Öi ast─âzi ne vedem ├«n postura de a avea un spital construit la ├«nceputul anilor ÔÇÖ30, unde condi┼úiile sunt improprii, departe de cerin╚Ťele medicinii de ast─âzi. Hot─âr├ót, acolo nu se poate asigura o ├«ngrijire corespunz─âtoare a pacien┼úilor. De aceea, ├«mpreun─â cu echipa consilierilor PNL, ne-am propus ca obiectiv principal s─â construim un spital nou, modern, din fonduri europene, prin Programul Opera┼úional S─ân─âtate (2021-2027) ┼či cu sprijinul Ministerului S─ân─ât─â┼úii.

 

Candidatul PNL la func╚Ťia de primar al municipiului Reghin a men╚Ťionat c─â ╚Öi pentru dotarea noii unit─â╚Ťi spitalice╚Öti inten╚Ťioneaz─â s─â acceseze fonduri europene, pentru c─â un sistem de s─ân─âtate eficient ╚Öi modern nu poate fi realizat doar prin edificarea unei cl─âdiri frumoase. ÔÇ×Viz─âm ├«n acest sens dotarea spitalului cu aparatur─â ┼či echipamente medicale performante de ultim─â genera┼úie, cu spa┼úii de sterilizare ┼či laborator propriu, cu dezvoltarea de circuite medicale care s─â previn─â apari┼úia infec┼úiilor, cu digitalizarea serviciilor medicale ┼či cu o perfec╚Ťionare continu─â a personalului medicalÔÇŁ, a mai men╚Ťionat Toncean.

 

De asemenea, Toncean consider─â c─â sistemul de s─ân─âtate public─â din municipiul Reghin poate asigura servicii de s─ân─âtate de calitate pentru to┼úi cet─â┼úenii, cu condi╚Ťiile reabilit─ârii unit─â┼úilor medicale publice din ora╚Ö, finalizarea construc┼úiei la unitatea de urgen┼ú─â ╚Öi ├«nfiin┼úarea unui serviciu de asisten┼ú─â la domiciliu pentru persoanele imobilizate sau cu dizabilit─â┼úi, obiective incluse ├«n programul s─âu de dezvoltare a sistemului de s─ân─âtate din Reghin.

 

Vali STOICA

 

* Acest material a fost comandat de Partidul Na╚Ťional Liberal -Filiala Mure╚Ö ╚Öi realizat de 2MNews-Maramure╚Ö SRL. Cod unic de identificare: 21200012ATEN╚ÜIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro ╚Öi sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor ╚Öi drepturile conexe. Con╚Ťinutul fiec─ârui articol poate fi preluat ├«n limita a 500 de caractere, cu citarea sursei ╚Öi inserarea vizibil─â a link-ului c─âtre articolul respectiv. ├Än caz contrar, autorul textului preluat f─âr─â respectarea condi╚Ťiilor se va adresa instan╚Ťelor de judecat─â. V─â mul╚Ťumim pentru ├«n╚Ťelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ