Gabriel Sebastian Toncean

ALEGERI LOCALE – Gabriel Toncean (PNL), principalul obiectiv pentru Reghin: spital nou, dotat la standarde de calitate europene

ADVERTORIAL ELECTORAL. Candidatul PNL la Primăria Reghin, Gabriel Sebastian Toncean, a precizat că principalul său obiectiv din programul strategic de guvernare locală constă în construirea de la zero a unui spital în municipiul Reghin și dotarea acestuia la standarde de calitate europene, atât pentru că sănătatea ar trebui să fie o prioritate pentru orice administrație publică locală, cât și pentru că ultimele administrații au investit insuficient într-un sistem de sănătate eficient.

 

Pandemia de coronavirus ne-a demonstrat, dacă mai era nevoie, importanța investițiilor publice în sistemul de sănătate. Din păcate, în Reghin, fostele administraţii municipale au neglijat sănătatea cetăţenilor noştri și astăzi ne vedem în postura de a avea un spital construit la începutul anilor ’30, unde condiţiile sunt improprii, departe de cerințele medicinii de astăzi. Hotărât, acolo nu se poate asigura o îngrijire corespunzătoare a pacienţilor. De aceea, împreună cu echipa consilierilor PNL, ne-am propus ca obiectiv principal să construim un spital nou, modern, din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sănătate (2021-2027) şi cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.

 

Candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Reghin a menționat că și pentru dotarea noii unități spitalicești intenționează să acceseze fonduri europene, pentru că un sistem de sănătate eficient și modern nu poate fi realizat doar prin edificarea unei clădiri frumoase. „Vizăm în acest sens dotarea spitalului cu aparatură şi echipamente medicale performante de ultimă generaţie, cu spaţii de sterilizare şi laborator propriu, cu dezvoltarea de circuite medicale care să prevină apariţia infecţiilor, cu digitalizarea serviciilor medicale şi cu o perfecționare continuă a personalului medical”, a mai menționat Toncean.

 

De asemenea, Toncean consideră că sistemul de sănătate publică din municipiul Reghin poate asigura servicii de sănătate de calitate pentru toţi cetăţenii, cu condițiile reabilitării unităţilor medicale publice din oraș, finalizarea construcţiei la unitatea de urgenţă și înfiinţarea unui serviciu de asistenţă la domiciliu pentru persoanele imobilizate sau cu dizabilităţi, obiective incluse în programul său de dezvoltare a sistemului de sănătate din Reghin.

 

Vali STOICA

 

* Acest material a fost comandat de Partidul Național Liberal -Filiala Mureș și realizat de 2MNews-Maramureș SRL. Cod unic de identificare: 21200012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare