ALEGERI LOCALE – Mihaela Natea (PMP): Dezvoltarea comunelor mureșene, primordială

ADVERTORIAL ELECTORAL. Candidatul PMP Mureș pentru funcția de președinte al Consiliului Județean este conf. univ. dr. Mihaela Daciana Natea, directorul Departamentul de Istorie și Știinte Politice al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) Târgu Mureș (din 2016).

 

Natea este absolventă a trei facultăți (Limba și Literatura Engleză – la Universitatea „Petru Maior” Târgu Mureș, în 2005; Administrație Publică – la Universitatea „Petru Maior” Târgu Mureș, în 2006; Drept – la Universitatea „Lucian Blaga Sibiu”, în 2008) și a studiilor universitare de masterat în Managementul Administrației Publice (în 2010). Este doctor în Relații Internaționale și Studii Europene – UBB Cluj-Napoca (2011).

 

De ce candidează

 

Cred cu tărie că schimbarea vine doar dacă devenim un vector al acelei schimbări. Dacă ne dorim dezvoltare, trebuie să avem o strategie și, mai ales, să muncim să o punem în aplicare. Cred că rolul politicienilor este să rezolve nevoile cetățenilor. Prin această candidatură îmi pun la dispoziția mureșenilor toată capacitatea, diligența și dedicarea pentru dezvoltarea județului. Viitorul îl construim împreună, cu profesionalism, curaj și responsabilitate.

Mihaela Daciana Natea și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș, însă înainte să facă pasul spre politică, s-a întrebat dacă se mai poate continua încă 4 ani pe același drum la nivel județean. Pentru ea răspunsul a fost clar: NU! Nu mai putem pierde încă patru ani.

 

“Cu siguranță același răspuns l-au găsit tinerii care își caută un viitor în județ, părinții care vor un trai decent și un loc de muncă și bunicii care, cu durere în suflet, își văd rar copiii și nepoții nevoiți să plece din județ”, a detaliat Mihaela Daciana Natea.

 

Dezvoltarea comunelor mureșene, primordială

 

Mihaela Daciana Natea are un program clar și profesionist structurat, la care a lucrat împreună cu specialiști în domenii diverse, toți punându-și priceperea în slujba dezvoltării județului Mureș.

 

„Unul dintre obiectivele strategice ale programului nostru este dezvoltarea durabilă a mediului rural. Iată câteva dintre cele mai importante măsuri pe care le vom pune în practică după alegerile din 27 septembrie 2020: creșterea accesului la utilitățile publice: apă, canal, gaze naturale, electricitate; management integrat al deșeurilor; revalorificarea potențialului economic și turistic al zonei de câmpie; introducerea lacurilor din zonă într-un circuit turistic și de pescuit sportiv.

 

De asemenea, dorim evaluarea rutei de cale ferată cu ecartament îngust (Mocănița) de la Cristești la Miheșu de Câmpie, Band la Crăiești și de la Sovata la Cristești, în vederea reabilitării căii ferate sau în vederea transformării în cel mai lung și mai important traseu de biciclete din județ (linia verde); promovarea rezervației Bujorul de stepă, unică în Europa; susținere financiară pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate în mediul rural și implementarea proiectului de Caravană Medicală.

 

Ne-am propus și să identificăm și să demarăm procedurile pentru înregistrarea tradițiilor, portului popular în patrimoniul cultural imaterial și, unde este cazul, material al UNESCO; încurajarea înregistrării indicațiilor geografice la nivel județean; promovarea turismului local, prin includerea zonelor de rezervații naturale, arii naturale protejate; promovarea circuitelor culturale și ecleziastice din județ; promovarea și încurajarea proiectelor care oferă alternative sezoniere de turism – turism balnear, competiții sportive, cicloturism, turism ecvestru, rafting, pescuit sportiv etc.”, a explicat Mihaela Daciana Natea.

 

* Acest material a fost comandat de Partidul Mișcarea Populară – filiala Mureș. Cod unic de identificare: 21200020

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare