ALEGERI LOCALE – Mihaela Natea (PMP): Totul, pentru TOȚI mureșenii

ADVERTORIAL ELECTORAL. Județul Mureș, după 30 de ani… O realitate pe care nu ne-o dorim. Proiectele mari de infrastructură șchiopătează și au de cele mai multe ori obiective uzuale, curente, de întreținere a unor rețele de infrastructură care, adesea, necesită o reabilitare structurală. Puținele obiective județene mari funcționează la capacitate minimă. Județele limitrofe se dezvoltă, au proiecte mari de infrastructură, accesează fonduri europene, atrag investitori, au rată mică a șomajului, timp în care eternul vot etnic pare să paralizeze evoluția județului Mureș.

 

Județul Mureș are nevoie de o schimbare, de o strategie coerentă și integrativă, de unitate, de un om care să poată, să știe și să vrea să promoveze proiecte majore care să conducă spre dezvoltare și spre recuperarea decalajelor create de neștiința sau reaua-voință a celor care au condus și conduc administrația județului. Nu mai avem timp de pierdut. Acum, în ceasul al 12-lea, județul Mureș are nevoie de votul vostru și încrederea că prin curaj, responsabilitate și asumare putem reașeza acest loc în Europa civilizată și dezvoltată. ÎMPREUNĂ ne construim viitorul și nu avem dreptul să mai amânăm. Timpul lui „E bine și așa rău cum e”, a trecut.

 

De multe ori, mureșenii au asistat la conflicte între autoritățile publice – între primari, prefecți, președintele Consiliului Județean, consilieri locali sau județeni etc. Rezultatul: proiecte blocate, șanse ratate, cetățeni nemulțumiți. Din acest motiv, îmi asum cooperarea și o pun în capul listei de priorități pe care le voi promova în calitate de președinte al Consiliului Județean Mureș. Organizarea grupurilor tehnice de lucru formate din reprezentanți ai autorităților, primari, experți și alți actori implicați reprezintă un demers necesar demarării oricărui proiect în vederea identificării celor mai bune soluții pentru comunitate.

 

Strategia de dezvoltare

 

Categoric este nevoie ca strategia de dezvoltare la nivel județean să se schimbe radical – vedem cu toții unde am ajuns. Planul de dezvoltare al PMP Mureș, al meu și al echipei de consilieri județeni, se structurează pe două direcții. Pledez pentru șase obiective strategice, care au în vedere dezvoltarea județului Mureș pe linia unor investiții menite să ofere infrastructura care să pună în evidență avantajele incontestabile ale acestor meleaguri. În al doilea rând, am evidențiat direcțiile de dezvoltare care vizează îmbunătățirea obiectivelor care intră în obligațiile uzuale ale Consiliului Județean Mureș. Totodată, am diferențiat în cadrul strategiei măsuri specifice pentru mediul rural și urban și aceasta pentru că, deși există probleme comune, adresarea lor trebuie făcută conform nevoilor, capacităților fiecărei UAT și ținând cont de specificul zonal.

 

Obiective strategice incluse în programul PMP de dezvoltare a județului Mureș sunt:

 

1) nod logistic (infrastructură care să poată conecta mediul economic local cu cel național și internațional în cel mai scurt timp și cu costuri cât mai reduse);

 

2) dezvoltare durabilă urbană (eficientizarea zonei metropolitane, a Parcului Industrial și susținerea construirii altor parcuri industriale; transparență administrativă; digitalizare și implementarea soluțiilor de tip Smart City; realizarea centurilor ocolitoare Târgu Mureș, Reghin, Sighișoara; management integrat al deșeurilor);

 

3) dezvoltare durabilă rurală;

 

4) susținem cercetarea, dezvoltarea și inovarea (conectarea investitorilor din județ cu mediul universitar);

 

5) sănătate (creșterea accesului la servicii de sănătate în mediul rural, prin sprijinirea infrastructurii și a facilităților pentru inserția medicilor în zonele rurale; implementarea Caravanei medicale);

 

6) Mureș, un județ al artelor și culturii (finanțarea și punerea în valoare a instituțiilor cu obiective cultural-artistice; susținerea activităților cultural-artistice în parteneriat public-privat; punerea în valoare a patrimoniului cultural printr-o politică adecvată de marketing cultural și sisteme digitale).

 

Mihaela Daciana NATEA, candidat pentru funcția de președinte al CJ Mureș

 

* Acest material a fost comandat de Partidul Mișcarea Populară – filiala Mureș. Cod unic de identificare: 21200020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare