ALEGERI LOCALE – Nouă demonstrație de susținere a conducerii PNL pentru Gabriel Toncean la funcția de primar al municipiului Reghin

0
398

ADVERTORIAL ELECTORAL. După lansarea candidaturii pentru funcția de primar al municipiului Reghin, liberalul Gabriel Toncean a făcut o nouă demonstrație pentru a arăta public susținerea sa de conducerea PNL, aducându-i în Reghin la o manifestare electorală pe secretarul general PNL, Robert Sighiartău, și prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan.

 

Sighiartău, care a revenit la Reghin după evenimentul de la sfârșitul lunii februarie 2020 (când a avut loc lansarea oficială a candidaturii lui Sebastian Gabriel Toncean pentru funcția de primar – atunci, la eveniment au fost prezenți și miniștrii Cabinetului Ludovic Orban, Ionuţ Stroe – al Tineretului şi Sportului – şi Lucian Bode – al Transporturilor), a amintit de șansa ca Reghinul să aibă, din nou, un primar liberal, fapt care nu s-a mai înregistrat din perioada interbelică.

 

Sebastian Gabriel TONCEAN (45 de ani) s-a născut la Reghin, în 10 ianuarie 1975, este absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Speech-ul de susținere a lui Sighiartău (unul dintre puținii tineri politicieni care este și un bun orator) s-a axat pe “vremea schimbării”, notorietatea la nivel internațional a lui Gabriel Toncean (prin prisma funcției de președinte al Federației Române de Culturism și Fitness) și masiva susținere politică, acestea fiind, în opinia lui Sighiartău, argumentele suficiente pentru ca reghinenii să perceapă că alegerea lui Toncean ar aduce după sine aprobarea unor importante proiecte care vizează dezvoltarea orașului prin fonduri europene și/sau guvernamentale (restaurarea unor clădiri de patrimoniu, renovarea Bibliotecii Municipale etc.).

 

 

Și Sighiartău, și Rareș Bogdan au subliniat ideea beneficiilor pe care le-ar avea locuitorii urbei prin alegerea unui primar liberal, dând exemple orașele dezvoltate ale României conduse de primari liberali (Cluj-Napoca, Oradea, Arad), și au combătut alianța conjuncturală la nivel județean între PSD și UDMR, care ar continua să țină orașul și județul în subdezvoltare, “așa cum au făcut până acum”. Suplimentar (și deloc surprinzător), Bogdan a jucat și cartea naţionalismului, dar a și dezvăluit targetul PNL la alegerile locale din 27 septembrie: 20 de preşedinţi de consilii judeţene și peste 1.500 de primari.

 

Vali STOICA

 

* Acest material a fost comandat de Partidul Național Liberal -Filiala Mureș și realizat de 2MNews-Maramureș SRL. Cod unic de identificare: 21200012

 

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ