Alertă în Sănătate: șapte medicamente retrase de pe piața din România

SĂNĂTATE. . În urma unei alerte declanșate la nivel european, șapte medicamente vor fi retrase din România pentru că nu respectă standardele de conformitate. Aceasta măsură afectează atât medicamente cu prescripție medicală, cât și fără prescripție, fiind un pas important pentru asigurarea siguranței pacienților.

Lista medicamentelor retrase

În România, următoarele medicamente vor fi retrase:
1. Posaconazole
2. Ibuprofen Nutra Essential
3. Loperamide
4. Tadalafil – 20 mg
5. Tadalafil – 5 mg
6. Eriotinib – 100 mg
7. Eriotinib – 150 mg

Declarația autorităților

Răzvan Mihai Prisada, președintele Agenției Naționale a Medicamentului, a explicat situația: „În realitate, dintre acestea avem doar 7 produse care sunt efectiv în piață. Două fără prescripție: un antiinflamator, un antidiareic, pentru care există alternative suficiente în piață. Și celelalte cinci produse, care sunt medicamente care se eliberează cu prescripție medicală, două dintre ele sunt utilizate în oncologie, câte două concentrații diferite și cel de-al cincilea pentru disfuncție erectilă masculină.”

Impactul Asupra Pacienților

Medicamentele retrase includ atât produse utilizate frecvent, cum ar fi Ibuprofen Nutra Essential, cât și medicamente esențiale pentru tratamente oncologice, precum Eriotinib, și pentru disfuncția erectilă, cum este Tadalafil. Retragerea acestora ridică întrebări despre disponibilitatea alternativelor și despre efectele pe termen scurt asupra pacienților care depind de aceste tratamente.

Decizia de a retrage aceste medicamente subliniază importanța respectării stricte a standardelor de conformitate pentru a proteja sănătatea publică. Agenția Națională a Medicamentului asigură pacienții că vor fi identificate alternative adecvate pentru a minimiza orice perturbare în tratamentele necesare. Continuarea supravegherii stricte și a testărilor riguroase rămâne esențială pentru menținerea unui sistem de sănătate sigur și eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare