Alertă medicală: riscurile „medicamentelor minune” pentru slăbit

SĂNĂTATE. După sărbători, mulți caută soluții rapide pentru a scăpa de kilogramele acumulate, iar farmaciile devin o alegere tentantă. Cu toate acestea, medicii avertizează că „medicamentele-minune” care promit slăbire peste noapte nu există și pot avea efecte adverse periculoase. Îngrijorător este faptul că aceste suplimente se vând online fără prescripție medicală.

Olivia Micșa, medic nutriționist și adeptă a unui stil de viață sănătos, subliniază importanța unei diete echilibrate și a exercițiilor regulate. Ea avertizează că soluționarea rapidă a problemelor de greutate cu ajutorul pastilelor poate aduce rezultate nedorite.

Narcisa Martin, instructor de fitness și campioană europeană la culturism, evidențiază importanța unei abordări integrate în slăbire. Prin competiții anuale de slăbire, susținute de specialiști în nutriție, antrenament și psihologie, oamenii obțin rezultate durabile. Mulți participanți mărturisesc că sportul și schimbarea stilului de viață sunt metodele eficiente pentru a atinge obiectivele de sănătate și formă fizică.

Specialiștii avertizează împotriva dietelor rapide, recomandând în schimb ajustarea obiceiurilor alimentare și integrarea activității fizice regulate. Pierderea rapidă în greutate poate implica și pierderea masei musculare, în timp ce eliminarea grăsimii este mai eficientă prin exerciții fizice constante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare