Alexandrion inaugurează o nouă distilerie de single-malt în România

INAUGURARE. Grupul Alexandrion, cel mai mare producător și distribuitor de băuturi spirtoase și vinuri spumante din România și singurul producător de whisky single malt din țară, a inaugurat cea de-a doua distilerie ca parte a planului de extindere cu capacități de producție la nivel global.

Amplasată chiar lângă prima distilerie a grupului, în incinta Distileriilor Alexandrion Saber 1789, situate în regiunea Dealu Mare, în comuna Bucov, judeţul Prahova, cea de-a doua distilerie performantă are în componenţă recipiente din cupru pentru distilare dublă şi va fi utilizată, în principal, pentru distilarea whisky-ului single malt. Astfel, capacitatea de producţie pentru Carpathian Single Malt, primul whisky single malt produs integral în România de Alexandrion Group, şi lansat comercial în 2022, va creşte semnificativ.

Vor urma și alte distilerii, a declarat Nawaf Salameh, președintele fondator al Alexandrion Group. În SUA și în Grecia, compania are deja două distilerii în construcție, potrivit Economica.net.

A fost nevoie de 2 ani pentru a trasa cerințele noastre tehnice, producătorului, unul dintre cei mai mari și mai experimentați furnizori de tehnologie din lume, fondat în 1912, i-au fost necesari încă 2 ani pentru a produce această distilerie și am avut nevoie de încă 1 an pentru a o face operațională. Vor urma și alte distilerii, deja avem proiectul pentru următoarea, pe care o voi anunţa la momentul potrivit. În SUA și în Grecia avem deja două distilerii în construcție.“, a declarat Dr. Nawaf Salameh, Președintele Fondator al Grupului Alexandrion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare