Alexandru Rafila anunță sprijin medical Israelului

AJUTOR. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că România oferă sprijin medical Israelului în contextul evenimentelor dramatice din această țară. Rafila a subliniat că această decizie vine ca un răspuns la sprijinul acordat anterior de Israel României în situații similare.

Într-un mesaj postat pe site-ul Ministerului Sănătății, ministrul a anunțat că specialiștii medicali din România pot aplica pentru a se alătura eforturilor de ajutor în Israel, iar pe pagina sa de Facebook a exprimat compasiunea sa față de victimele evenimentelor tragice din Israel.

Rafila a dezvăluit că a luat legătura cu ambasadorul statului Israel în România și cu unul dintre directorii spitalelor implicate direct în gestionarea crizei din Israel. Situația în spitale era critică, cu sute de răniți, iar ministrul a menționat că România este gata să trimită echipe medicale calificate pentru a ajuta în această situație de urgență.

Ministrul Sănătății a informat că s-a deschis o listă pentru voluntari și că România este pregătită să ofere sprijin în domenii precum chirurgie, anestezie și terapie intensivă. De asemenea, se lucrează la asigurarea unei cantități adecvate de sânge pentru a face față necesităților medicale urgente.

Alexandru Rafila a subliniat că gestul României de a oferi sprijin Israelului vine ca un răspuns la sprijinul acordat de această țară în trecut, inclusiv în contextul incidentelor de la Crevedia. România este pregătită să susțină Israelul în aceste momente dificile, demonstrând solidaritate și spirit umanitar în fața tragediei care afectează populația israeliană.

Evenimentele dramatice din Israel, inclusiv luptele dintre mișcarea palestiniană Hamas și Israel, au dus la instaurarea stării de urgență în țară. Israelul a declarat oficial război după 50 de ani, iar bilanțul provizoriu indică peste 1.100 de oameni uciși și 2.150 de răniți, conform datelor furnizate de autorități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare