Alimentele anti-foame – descoperă produsul cu cea mai mare putere de sățietate la doar 80 de calorii

NUTRIȚIE. Nutriționistul Mihaela Bilic oferă sfaturi prețioase privind alimentele care ne pot ajuta să ne simțim sătui, consumând în același timp puține calorii. Secretul constă în alegerea alimentelor bogate în fibre și proteine, care contribuie la senzația de plenitudine și au un efect de sațietate îndelungat.

Printre alimentele cu cea mai mare putere de sațietate și aport caloric redus, se numără:

1. Oul Fiert: Este produsul cu cea mai mare putere sațiogenă, furnizând doar 80 de calorii.

2. Carnea: Indiferent de culoare sau animalul de proveniență, carnea oferă proteine cu calorii negative, contribuind la menținerea senzației de sațietate pentru mai mult timp.

3. Peștele: În special peștele gras, furnizează proteine cu efect sațiogen și beneficiază de efectul antiinflamator al acizilor grași omega-3.

4. Leguminoasele: Fasolea boabe, mazărea, lintea și năutul sunt surse excelente de proteine vegetale, contribuind la senzația de sațietate.

5. Pastele fierte “al dente” și cartofii în coajă: Aceste alimente sunt bogate în amidon rezistent, care nu este absorbit complet de organism, astfel încât ne pot satura fără a adăuga multe calorii.

6. Pâinea integrală: Bogată în tărâțe, pâinea integrală are un conținut ridicat de fibre, care blochează absorbția de zahăr și crește senzația de sațietate.

7. Supa și Ciorba: Deși conțin o cantitate mare de apă, aceste preparate pot oferi senzația de sațietate pentru o perioadă îndelungată.

Mihaela Bilic recomandă și includerea unui desert în meniul sățios, cu fructe precum mere, pere, gutui și caise, bogate în pectină, o fibră solubilă care contribuie la senzația de sațietate. Ca gustări, morcovul și porumbul expandat cu aer, cum ar fi popcorn-ul și pufuleții, sunt alternative sănătoase și hrănitoare.

Alegând aceste alimente inteligent, putem să ne bucurăm de senzația de sațietate fără a depăși aportul caloric recomandat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare