Alina Cojocaru, balerina care a uimit lumea , revenire spectaculoasă la 42 de ani

ROMÂNI CELEBRI. Alina Cojocaru, balerina română cunoscută și apreciată la nivel mondial, revine în lumina reflectoarelor într-un mod impresionant la vârsta de 42 de ani. După o pauză, Cojocaru se întoarce în forță, adoptând o abordare independentă, creativă și curajoasă în lumea dansului.

Spectacolul cu Două Fețe
Cea mai aclamată balerină a tuturor timpurilor se lansează într-un proiect complex, pregătindu-se să producă și să interpreteze rolul principal într-un spectacol de balet complet. Cu o poveste transpusă în pași de balet inspirată de filmul „La Strada”, regizat de Federico Fellini în 1954, Alina Cojocaru aduce o viziune nouă și captivantă în universul dansului.

Reacții la nivel internațional
Revenirea spectaculoasă a balerinei române a captat atenția presei internaționale. Publicații de prestigiu precum New York Times și The Guardian au dedicat articole speciale acestei personalități remarcabile din lumea dansului.

“Este posibil ca o balerină extraordinară să preia controlul asupra destinului său, în afara unei companii, și să găsească o nouă expresie creativă satisfăcătoare? Alina Cojocaru, o fostă prim solistă Ballet și a English Ballet și o adorată invitată la Royal la companii mari din lume, căutare, cu siguranță”, remarcă New York Times.

Drumul ascendent al balerinei române
Alina Cojocaru a impresionat lumea dansului cu eleganța și grația ei timp de 14 ani la Royal Ballet, una dintre cele mai prestigioase companii de balet din Marea Britanie. După o perioadă la English National Ballet, tot la fel de distinsă, Cojocaru a părăsit companiile din cauza diferențelor creative. Cu o absență de un deceniu, a revenit recent cu propria producție, demonstrând că pasiunea și talentul nu cunosc limite de vârstă.

“Misările ei diafane se topesc în aer. Dansează parcă din instinct, ca și cum baletul ar fi ceva înnăscut. Românca ripostează cu blândețe la auzul acestor cuvinte”, relatează un ziar britanic despre performanța sa.

Interpretarea lui Gelsomina în “La Strada”
În noul său spectacol, Alina Cojocaru se va încumeta să aducă la viață povestea Gelsominei, o tânără vândută unui om de afaceri violent. Coregrafia semnată de Natalia Horecna și muzica din coloana sonoră a filmului contribuie la crearea unei experiențe artistice complete. Premiera spectacolului este programată pentru 25 ianuarie la Sadler’s Wells Theatre din Londra.

Un drum deschis către viitor
Artista, care a dansat la cel mai înalt nivel în companii prestigioase din întreaga lume, a devenit artist independent acum 24 de ani. Revenirea sa spectaculoasă într-o ipostază atât de creativă și independentă dovedește că Alina Cojocaru rămâne o forță impresionantă în lumea baletului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare