Mark Knopfler, fostul solist al Dire Straits, își vinde colecția de chitare la o licitație caritabilă

MUZICĂ. Muzicianul britanic Mark Knopfler, cunoscut ca fost solist al trupei Dire Straits, a decis să-și vândă o parte semnificativă din impresionanta sa colecție de chitare printr-o licitație ce va avea loc la Londra. Informația a fost furnizată de Reuters, care menționează că o parte din veniturile obținute din vânzare vor fi donate în scopuri caritabile.

Colecția cuprinde câteva dintre cele mai remarcabile chitare folosite de Knopfler pe parcursul celor 50 de ani de carieră și este expusă în prezent la casa de licitații Christie’s înainte de evenimentul programat pentru 31 ianuarie.
Kerry Keane, consultant pentru instrumente muzicale la Christie’s, a declarat pentru Reuters că aceasta este o “colecție minunată de 122 de obiecte de la Mark Knopfler, care acoperă întreaga sa carieră”.

Printre piesele notabile se numără o chitară Schecter în stil Telecaster, de culoare roșie, datând din 1983, utilizată în înregistrarea hitului “Walk of Life” al trupei Dire Straits și prezentă în videoclipul piesei. Aceasta are o valoare estimată între 4.000 și 6.000 de lire sterline (5.072 – 7.609 dolari). De asemenea, o chitară Gibson Les Paul Standard ’59 Reissue din 1983, utilizată în piesa “Money for Nothing” și recunoscută pentru unul dintre cele mai emblematice riff-uri ale lui Knopfler, are o valoare estimată între 6.000 și 8.000 de lire sterline.

Christie’s a precizat că o versiune originală a chitarei Gibson Les Paul din 1959, folosită de Knopfler în spectacolele din anii 2000, este susceptibilă să obțină cel mai mare preț la licitație, având o estimare cuprinsă între 300.000 și 500.000 de lire sterline. Amelia Walker, specialist principal pentru colecții private și emblematice la Christie’s, care va conduce licitația, a subliniat că este vorba despre un instrument vintage cu adevărat special și valoros în sine, independent de conexiunea cu Mark Knopfler.

Pentru fanii Dire Straits cu bugete mai restrânse, licitația oferă și oportunități accesibile, cum ar fi o balalaică evaluată între 300 și 500 de lire sterline. Este un eveniment care atrage atât colecționari pasionați, cât și admiratori cu bugete variate, oferind posibilitatea de a deține o parte din istoria muzicală semnată de Mark Knopfler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare