ALOCARE – În Reghin, buget de 35.000 de lei pentru celebrarea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române

0
438

MICA UNIRE. 24 ianuarie, ziua în care se celebrează 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, cunoscută și sub denumirea Mica Unire, va fi sărbătorită în municipiul Reghin printr-un spectacol organizat la Casa de Cultură “Eugen Nicoară”.

 

Cheltuielile cu artiștii, publicitatea și decorul spectacolului vor fi plătite din bugetul orașului, suma estimată în acest sens fiind de 35.000 de lei (defalcat, 30.000 artiștii, 3.000 de lei publicitatea în presă și câte 1.000 de lei pentru decor și materiale promoționale).

 

La 24 ianuarie 1859, domnitorul Moldovei, Alexandru Ioan Cuza, a fost ales și ca domnitor în Țara Românească, considerându-se astfel că cele două principate române s-au unificat, fapt recunoscut de marile puteri, în cadrul conferințelor internaționale de la Paris, din aprilie, august și septembrie 1859. Unificarea politico-administrativă (a Parlamentului și Guvernului din Moldova cu cele din Țara Românească) a avut loc în anul 1862.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ