ALOCARE – Peste 1 milion de euro din bugetul județului pentru noul buncăr de radioterapie al Spitalului Clinic

INVESTIȚIE. Noul buncăr (și spațiile conexe) aparținând laboratorului de radioterapie din Secția Clinică de Oncologie Medicală a Spitalului Clinic Județean Tîrgu Mureș se va edifica în urma unei investițiide peste 1 milion de euro din bugetul județului. Consilierii mureșeni au aprobat documentația și indicatorii tehnico-economici ai noului centru de radioterapie.

 

Echiparea laboratorului de pe strada Gheorghe Marinescu nr. 3 intră în sarcina guvernului, care, prin Ministerul Sănătății, va achiziționa, prin intermediul unui program finanțat prin Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, echipamente specifice de radioterapie în mai multe spitale județene din țară, printre care și Mureș, proiectul vizând îmbunătățirea calității și eficienței sistemului sanitar.

 

Laboratorul de radioterapie din Tîrgu Mureș este dotat cu un buncăr, însă aceasta este depășit din punct de vedere al standardelor medicale și nu mai asigură capacitatea necesară desfășurării activităților în condiții optime. Pentru că structura care adăpostește vechiul buncăr de radioterapie nu permite modificările necesare unei extinderi, Consiliul Județean va aloca 4,8 milioane de lei (echivalentul a peste 1 milion de euro) pentru edificarea unei noi infrastructuri.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare