ALOCARE – Peste 1 milion de euro din bugetul județului pentru noul buncăr de radioterapie al Spitalului Clinic

0
117

INVESTIȚIE. Noul buncăr (și spațiile conexe) aparținând laboratorului de radioterapie din Secția Clinică de Oncologie Medicală a Spitalului Clinic Județean Tîrgu Mureș se va edifica în urma unei investițiide peste 1 milion de euro din bugetul județului. Consilierii mureșeni au aprobat documentația și indicatorii tehnico-economici ai noului centru de radioterapie.

 

Echiparea laboratorului de pe strada Gheorghe Marinescu nr. 3 intră în sarcina guvernului, care, prin Ministerul Sănătății, va achiziționa, prin intermediul unui program finanțat prin Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, echipamente specifice de radioterapie în mai multe spitale județene din țară, printre care și Mureș, proiectul vizând îmbunătățirea calității și eficienței sistemului sanitar.

 

Laboratorul de radioterapie din Tîrgu Mureș este dotat cu un buncăr, însă aceasta este depășit din punct de vedere al standardelor medicale și nu mai asigură capacitatea necesară desfășurării activităților în condiții optime. Pentru că structura care adăpostește vechiul buncăr de radioterapie nu permite modificările necesare unei extinderi, Consiliul Județean va aloca 4,8 milioane de lei (echivalentul a peste 1 milion de euro) pentru edificarea unei noi infrastructuri.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ