Alpinista Maria Dănilă, prima româncă care cucereşte Vârful Annapurna din Himalaya, ajungând la 8.091 de metri altitudine

ALPINISM. Alpinista româncă Maria Dănilă a cucerit, zilele trecute, Vârful Annapurna din Himalaya, la 8.091 metri altitudine, în urma unei ascensiuni care a durat 17 ore. Maria Dănilă este prima femeie din România care atinge această performanţă, transmite News.ro.

Performanţa înregistrată de Maria Dănilă a fost anunţată, miercuri după-amiază, de Clubul Alpin Român – Braşov, a cărui membră este alpinista.

Oficialii Clubului de alpinism au publicat şi un mesaj din partea alpinistei, conform căruia ascensiunea a durat 17 ore.

Alpinista româncă a făcut parte dintr-o echipă nepaleză şi a urcat însoţită de şerpaş. Ea a ajuns la peste 8.000 de metri altitudine respirând cu ajutorul buteliei cu oxigen.

Pe 15 aprilie, în jur de 11:20, la puţin timp după rope fixing team, am ajuns şi eu pe vârf. Am făcut parte din echipa celor de la Imagine Nepal, am urcat cu şerpaş şi oxigen. Ziua vârfului a fost foarte grea pentru ca am plecat din lower C3 direct, care e pe la 6200m…şi ultimele 3-400 metri am aşteptat după rope fixing.. aşa încât doar urcarea a durat vreo 17 ore”, este mesajul transmis de alpinistă şi publicat de clubul din care aceasta face parte.

 

 

 

Sursa G4media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare