O nouă medalie pentru România la Europenele de lupte: Cătălina Axente a câștigat bronzul la categoria 76 kg

SPORT. Sportiva română Cătălina Axente a câştigat medalia de bronz la cat. 76 kg, joi seara, la Campionatele Europene de lupte de la Zagreb, după ce a învins-o în meciul decisiv pe ucraineanca Anastasia Osniaci.

Miercuri, Axente a învins-o în preliminarii pe germanca Francy Raedelt şi a pierdut în sferturi în faţa turcoaicei Yasemin Adar.

Tot joi, Andreea Beatrice Ana a câştigat medalia de aur la cat. 55 kg după ce a învins-o în finală pe maghiara Erika Bognar.

Alexandra Nicoleta Anghel a asigurat României a treia medalie la Europenele de la Zagreb, după ce s-a calificat în finala cat. 72 kg. Anghel a dispus în sferturi de franţuzoaica Pauline Denise Lecarpentier, iar în semifinale a trecut de ucraineanca Liudmila Pavloveţ Ticina. În finală, Anghel o va înfrunta pe turcoaica Buşe Cavusoglu Tosun.

La cat. 65 kg, Kriszta Tunde Incze a învins-o în sferturi pe croata Iva Geric, în semifinale a pierdut în faţa bulgăroaicei Mimi Hristova, iar în meciul pentru medalia de bronz o va înfrunta vineri pe turcoaica Busra Efe.

În limitele cat. 62 kg, Amina Roxana Cepazan a învins-o în preliminarii pe Lydia Perez Tourino (Spania), a pierdut sfertul de finală cu Grace Jacob Bullen (Norvegia), iar vineri va evolua în recalificări contra turcoaicei Selvi Ilyasoglu.

La ediţia din 2022, de la Budapesta, România a avut un bilanţ de patru medalii, una de aur, câştigată de Andreea Ana (cat. 55 kg), una de argint, prin Nicu Ojog (cat. 97 kg, greco-romane), şi două de bronz, Alina Vuc (cat. 55 kg) şi Kriszta Incze (cat. 65 kg).

 

Sursa stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare