Ambasadoarea SUA în România încurajează românii să reînnoiască vizele SUA

TURISM. Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a menționat importanța reînnoirii vizelor pentru SUA pentru românii care dețin deja astfel de vize. Creșterea cererilor de reînnoire poate contribui la includerea României în programul Visa Waiver, care ar facilita călătoriile cetățenilor români în SUA.

Ea a explicat procesul de includere în programul Visa Waiver, care implică semnarea unor acorduri privind schimbul de informații și reducerea ratei de respingere a vizelor pentru România. Ambasadoarea a încurajat persoanele care au deja vize pentru SUA și doresc să le reînnoiască să facă acest lucru, deoarece contribuie la eforturile de includere a României în acest program în viitor.

Ambasada SUA a anunțat anterior că românii care dețin vize pentru SUA și doresc să le reînnoiască pot face acest lucru fără a mai susține interviul. Această măsură a fost luată pentru a facilita procesul de reînnoire a vizelor pentru români.

În ceea ce privește includerea României în programul Visa Waiver, președintele Klaus Iohannis a declarat în septembrie 2022 că țara noastră nu îndeplinește încă condițiile tehnice necesare, în special în ceea ce privește rata de respingere a cererilor de viză. Ultimul criteriu pentru includerea în programul Visa Waiver este o rată de respingere sub 3%, ceea ce reprezintă un obiectiv de atins pentru România.

În concluzie, educația mediatică și reînnoirea vizelor pentru SUA sunt subiecte importante, iar eforturile depuse în aceste direcții pot aduce beneficii semnificative pentru România în relația sa cu Statele Unite și în facilitarea călătoriilor cetățenilor români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare