Personalul din sistemul de sănătate, pregătit în economia sănătății la UMFST G.E. Palade Târgu Mureș

UMFST. Cea de-a patra serie de cursanți, reprezentanți ai unor spitale, DSP-uri și CAS-uri din județele Alba, Bacău, Harghita și Mureș, participă perioada 18-19 octombrie 2023, la cursurile organizate în cadrul Programului postuniversitar de formare în economia sănătății.
Programul postuniversitar are ca scop îmbunătățirea competențelor în utilizarea unor tehnici moderne de management, evaluare economică și statistică aplicată în domeniul sănătății pentru personalul din sistem medical și este realizat în cadrul proiectului POCU/918/4/8/149892 implementat de universitatea noastră în parteneriat cu UMF „Carol Davila” din București și UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

„Suntem la finalul activităților de formare desfășurate pe parcursul acestui an și ne bucurăm că peste 50 de persoane, decidenți din sistemul de sănătate din regiunile Centru și Nord – Est, au parcurs cu succes programul organizat UMFST G.E Palade Târgu Mureș în premieră în România. Avem, așadar, primii specialiști formați în domeniul economiei sănătății, care sunt pregătiți să utilizeze principii de cost-eficiență și sisteme de indicatori de performanță pentru intervențiile din sistemul medical, iar acest lucru este foarte important, dată fiind nevoia utilizării eficiente a resurselor din sănătate”, a declarat conf. univ. dr. Mihaela Kardos, coordonatorul instituțional al proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare