Ana Blandiana, distinsă cu prestigiosul Premiu ”Prințesa de Asturia” pentru contribuția sa în literatură

PREMIU. Ana Blandiana, una dintre cele mai apreciate poete române, a fost distinsă cu prestigiosul Premiul “Prințesa de Asturia” pentru Literatură. Reacționând pe rețelele de socializare, poeta a transmis emoția și recunoștința sa profundă pentru această măreață onoare.

În mesajul său, Ana Blandiana a evidențiat dificultatea exprimării emoțiilor și recunoștinței, subliniind că primește acest premiu cu o umilință profundă. De asemenea, ea a făcut referire la cuvintele lui Platon, care recomanda încoronarea poeților cu lauri și alungarea lor din cetate, reflectând asupra rolului și importanței poeziei în societate.

Poeta a subliniat că pentru ea, poezia este o cale spre cetate, o modalitate de a rămâne alături de cei care suferă și o cale de a împărtăși aceste suferințe. În final, Ana Blandiana și-a exprimat recunoștința pentru ecoul pe care prestigiosul premiu îl va da ideilor și poeziilor sale, amplificându-le în conștiința cititorilor spanioli din întreaga lume.

Premiile “Prințesa de Asturia” sunt acordate în fiecare an de Fundația prințesei moștenitoare a Spaniei și sunt însoțite de un cec în valoare de 50.000 de euro. Aceste premii sunt decernate în opt categorii, inclusiv arte, literatură, științe sociale, comunicare, științe umaniste, cooperare internațională, cercetare științifică și tehnică, și sport, recunoscând excelența în diverse domenii de activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare