Caută melodii cu YouTube Music doar fredonând sau cântând – onouă funcție adusă de platformă

TECH. YouTube Music pentru dispozitivele Android a introdus o funcție mult așteptată care le permite utilizatorilor să caute melodii doar fredonând, cântând sau interpretând melodia la un instrument. Această caracteristică inovatoare aduce o experiență de căutare muzicală mai intuitivă și captivantă pentru utilizatorii platformei.

Potrivit informațiilor de la 9to5Google, această funcție a fost în faza de testare încă din luna martie, iar acum este disponibilă pentru utilizatorii de dispozitive Android.

Cum funcționează această nouă funcție? Utilizatorii trebuie doar să deschidă aplicația YouTube Music, să atingă iconița de căutare din colțul din dreapta sus al ecranului și să identifice pictograma undei sonore lângă iconița microfonului. Odată ce au făcut acest lucru, trebuie doar să atingă pictograma undei sonore și să înceapă să fredoneze sau să cânte melodia pe care o caută.

Interesant este faptul că o pagină de rezultate pe ecran complet va afișa rapid coperta albumului, numele melodiei, artistul, albumul, anul lansării și alte informații importante despre melodie. Această funcție se bazează pe tehnologia “Now Playing” a Pixel, care utilizează inteligența artificială pentru a potrivi sunetul fredonat sau cântat cu înregistrarea originală a melodiei.

Această actualizare de server este parte a versiunii 7.02 a aplicației YouTube Music pentru dispozitive Android. Deși momentan nu există informații despre disponibilitatea acestei funcții pentru dispozitivele iOS, este de așteptat să fie lansată și pentru această platformă în viitorul apropiat.

Nu este prima dată când o astfel de funcție este introdusă pe piață. Google Search a lansat un instrument similar în 2020, iar aplicația YouTube obișnuită a început să ofere ceva asemănător anul trecut. De asemenea, platforma de streaming muzical online Deezer a lansat un instrument “hum to search” în 2022.

Această nouă funcție adusă de YouTube Music pentru Android reprezintă o evoluție semnificativă în experiența de căutare muzicală, oferind utilizatorilor posibilitatea de a descoperi melodii noi sau de a găsi piese favorite într-un mod mai interactiv și intuitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare