Anansi World Fiction – explorând lumile literare la Bookfest 2024

EXPOZIȚIE. Cu ocazia ediției din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest, imprintul Anansi World Fiction, proiect editorial al Editurii TREI, a adus în atenția cititorilor peste 30 de noi titluri fascinante. Acestea au fost prezentate în cadrul unui eveniment special, oferind oportunitatea de a explora universuri literare diverse și captivante.

În ultima ediție a Salonului de Carte Bookfest, Anansi World Fiction a devenit un imprint distinct al Editurii TREI, consolidându-și astfel prezența pe piața editorială românească. În cadrul acestui proiect, au fost incluse opere semnate de nume reprezentative ale scenei literare internaționale, precum Péter Nádas, Fernando Aramburu, Paolo Giordano și Iuri Andruhovîci. De la laureați ai celor mai prestigioase premii literare la autori îndrăgiți și traduceri ale unor opere clasice, portofoliul Anansi. World Fiction a oferit o gamă diversă de titluri pentru toate gusturile.

Printre noutățile prezentate s-au numărat:

  • Între margini. Despre plăcerea de a citi și de a scrie de Elena Ferrante: O incursiune în universul literar al misterioasei scriitoare italiene, care împărtășește gândurile sale despre scris și citit.
  • Priviți-ne cum dansăm! de Leïla Slimani: Un roman care continuă fresca familială și politică a istoriei Marocului, oferind o perspectivă captivantă asupra „anilor de plumb” din istoria țării.
  • Ochelarii cu ramă de aur de Giorgio Bassani: Unul dintre cele mai iubite romane ale autorului italian, ecranizat în 1987, care a captivat cititorii cu povestea sa profundă și emotivă.
  • Trilogia gemenilor de Ágota Kristóf: O reeditare mult-așteptată a unei opere remarcabile, care a captivat cititorii din întreaga lume cu povestea sa tulburătoare și provocatoare.
  • Zona de interes de Martin Amis: O nouă ediție a romanului care stă la baza unui film de succes, distins cu patru premii Oscar în 2023, oferind o perspectivă captivantă asupra tragediei umane în contextul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Acestea sunt doar câteva dintre titlurile remarcabile incluse în portofoliul Anansi. World Fiction, care a fost prezentat în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest. Cititorii au avut oportunitatea să descopere și să achiziționeze aceste cărți la standul TREI din cadrul Romexpo, beneficiind de reduceri speciale și oferte promoționale.

Evenimentul de lansare va avea loc sâmbătă, 1 iunie, la Scena Arena, iar moderatorul acestuia a fost directorul editorial al proiectului, scriitorul Bogdan-Alexandru Stănescu. Participanții au avut șansa să afle mai multe despre creațiile literare prezentate și să interacționeze cu traducătorii și editorii implicați în proiect.

Anansi World Fiction continuă să ofere cititorilor români acces la o selecție diversă de opere literare de calitate, contribuind la promovarea literaturii universale și la îmbogățirea patrimoniului cultural al țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare