Dacă înțelegem care este miza, avem câștig de cauză

ELECTORAL. Miza este uriașă, iar comunitatea noastră trebuie să fie conștientă de acest lucru. Pe 9 iunie, fiecare dintre noi poate avea un cuvânt de spus pentru viitor. Noi decidem nu doar pentru următorii 4 ani, ci și pentru următorul deceniu. Este în interesul nostru comun să continuăm să fim reprezentați la Bruxelles, ca maghiarii din Transilvania să aibă o voce, și să avem putere în administrația locală în județul Mureș. Potrivit lui Csibi Attila Zoltán, președintele UDMR Mureș, în prezent pasivitatea este unul dintre cei mai mari dușmani ai comunității.

Cum și încotro ne îndreptăm este la latitudinea majorității. Celor care ies la vot. Dacă cu toții suntem conștienți de acest lucru și participăm la alegeri, înseamnă că jumătate din bătălie este câștigată. Potrivit președintelui UDMR Mureș, decisivă acum este componența majorității. „Cei care ies la vot sunt cei care vor determina direcția. Sondajele arată că majoritatea populației va participa la alegeri. De aceea, trebuie să fim cu toții prezenți pe 9 iunie. Miza este cum va arăta viitorul nostru”, a declarat Csibi Attila Zoltán, referindu-se la aspectele europene și locale ale alegerilor.

Alegerile europarlamentare reprezintă o oportunitate de a trimite la Bruxelles reprezentanți care să vorbească și să exprime preocupările maghiarilor din Transilvania. „Decidem inclusiv faptul dacă va fi război sau de pace în Europa. De asemenea, avem nevoie și de restabilirea competitivității Europei, iar ceea ce este cel mai important pentru noi, oamenii din județul Mureș, este să avem o reprezentare care să transmită problemele noastre, vocea noastră, voința noastră. Avem nevoie de o reprezentare care să aducă acasă fonduri europene pentru a dezvolta infrastructura și comunitățile de acasă”, a explicat Csibi Attila Zoltán.

În ceea ce privește alegerile locale, acesta a spus că UDMR Mureș este puternică, dar trebuie să mențină această forță în administrațiile locale și pe viitor. „Cei care locuiesc aici pot să vadă cum este județul acum și cum era înainte. Evident, toată lumea vrea din ce în ce mai mult, și asta este de înțeles. Dar putem afirma că județul Mureș se dezvoltă, echipa UDMR a făcut treabă bună. Obiectivul rămâne comun. Nu putem permite ca munca începută și proiectele importante pentru comunitatea noastră să stagneze. Ele trebuie să continue. Și trebuie să spunem clar că doar noi ne putem reprezenta interesele. Doar noi, maghiarii, putem lua în serios cauzele maghiare și le putem duce la succes. Și dacă suntem conștienți de acest lucru, dacă mergem la vot și dacă formăm majoritatea menționată mai sus, atunci noi vom fi învingătorii următorului deceniu”, a declarat Csibi Attila Zoltán.

 

 

Comandat de: Uniunea Democrată Maghiară din România filiala MUREȘ

CUI mandatar financiar: 23240001

Executat de: Asociația “Românii Uniți Acasă – RUA” – Msnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare