ANCHETĂ – Procurorii din Târgu Mureș cercetează distribuirea pe Facebook a listei cu identitatea unor persoane diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus

0
2464

CORONAVIRUS. Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş a fost sesizat de Instituția Prefectului Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de divulgare a secretului profesional, după ce o listă cu identitatea unor persoane diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus în cartierul Unirii din Târgu Mureș a fost făcută publică, fiind distribuită masiv pe Facebook.

 

Documentul distribuit în spațiul online conține atât identitatea, vârsta, cât şi adresa persoanelor diagnostigate pozitiv în urma testării privind infectarea cu noul coronavirus, SARS-CoV-2.

 

În municipiul Târgu Mureș există două zone în care specialiștii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş au identificat o creştere a numărului de persoane diagnosticate cu coronavirus (15 persoane fiind conformate pozitiv la testare, iar 63 de persoane – din familiile respectivilor – fiind autoizolate la domiciliu). În respectivele zone a fost suplimentată prezența forțelor de ordine.

 

Divulgarea secretului profesional este infracțiune prevăzută în Codul Penal.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ