ANI – Șefa Secţiei Clinică Neurologie I din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, dr. Rodica Bălașa, declarată în conflict de interese

0
1609
Dr. Rodica Bălașa

CONFLICT DE INTERESE. Agenţia Naţională de Integritate a constatat conflictul de interese de natură administrativă în cazul șefului Secţiei Clinică Neurologie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, medic primar neurolog Rodica Ioana Bălaşa. Prof. univ. dr. Rodica Ioana Bălașa (absolventă a UMF Târgu Mureș în 1994 ca șef de promoție) conduce Secția Clinică Neurologie I (înființată în anul 1947), din anul 2004.

 

Potrivit ANI, Bălașa s-a aflat în conflict de interese timp de 4 ani și 5 luni, în perioada 22 noiembrie 2016 – 13 aprilie 2021, deoarece soţul acesteia a deţinut funcţia de șef secţie în cadrul aceluiaşi spital, încălcând prevederile Legii nr. 95/2006.

 

Mai exact, Bălașa ar fi încălcat două articole din lege (178 și 185), potrivit cărora, printre altele, „constituie conflict de interese: deținerea de către soțul/soția, rudele managerului ori afinii până la gradul al IV-lea inclusiv ai acestuia a funcției de membru în comitetul director, șef de secție, laborator sau serviciu medical sau a unei alte funcții de conducere, inclusiv de natură administrativă, în cadrul spitalului la care persoana în cauză exercită funcția de manager”.

 

Potrivit legii, „persoana (…) față de care s-a constatat existența conflictului de interese (…) este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ