Dr. Rodica Bălașa

ANI – Șefa Secţiei Clinică Neurologie I din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, dr. Rodica Bălașa, declarată în conflict de interese

CONFLICT DE INTERESE. Agenţia Naţională de Integritate a constatat conflictul de interese de natură administrativă în cazul șefului Secţiei Clinică Neurologie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, medic primar neurolog Rodica Ioana Bălaşa. Prof. univ. dr. Rodica Ioana Bălașa (absolventă a UMF Târgu Mureș în 1994 ca șef de promoție) conduce Secția Clinică Neurologie I (înființată în anul 1947), din anul 2004.

 

Potrivit ANI, Bălașa s-a aflat în conflict de interese timp de 4 ani și 5 luni, în perioada 22 noiembrie 2016 – 13 aprilie 2021, deoarece soţul acesteia a deţinut funcţia de șef secţie în cadrul aceluiaşi spital, încălcând prevederile Legii nr. 95/2006.

 

Mai exact, Bălașa ar fi încălcat două articole din lege (178 și 185), potrivit cărora, printre altele, „constituie conflict de interese: deținerea de către soțul/soția, rudele managerului ori afinii până la gradul al IV-lea inclusiv ai acestuia a funcției de membru în comitetul director, șef de secție, laborator sau serviciu medical sau a unei alte funcții de conducere, inclusiv de natură administrativă, în cadrul spitalului la care persoana în cauză exercită funcția de manager”.

 

Potrivit legii, „persoana (…) față de care s-a constatat existența conflictului de interese (…) este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

 

Andrada VLAS

1 comment
 1. Un medic superficial,care își face meseria numai pentru profitul materia.
  Mi-a vorbit ca și copiilor de grădiniță, de la în înput m-a întrebat ce caut eu la ea,s-a uitat puțin peste zecile de analize pe care le am făcute recent,tocmai pentru a merge la ea din Neamț.
  Nu mai spun ca am așteptat o lună, că așa era programarea(la privat)
  Concluzia renumitei doamne doctor:
  1.în manualul de medicina nu există avc pe dreapta cu pareza tot pe dreapta, lobul drept nu afectează vorbirea;
  2.sunt îngrijită, deci mă pot mișcă atât cât îmi e necesar;
  3.a făcut o schemă a unui tratament,apoi îmi spune ca oricum ea mă sfătuiește să nu-l fac;
  4.cireașa de pe tort,a deschis ușa cabinetul că să ies,că” ea crede ca eu nu e cred” ,dar atâta are de spus.
  La așa medic… ,dar” la pomul lăudat, să nu te duci cu sacul”.
  Specifi că am 2 AVC,ultimul a fost cu pareza la mâna, semipreparate la picior și sechele de vorbire.Doctorilor le dă cu virgulă pentru că AVC a fost pe dreapta și pareza tot pe dreapta,ceea ce nu scrie în manualul de medicina?
  Dar studiem dacă nu știm, de asta dau bani la specialiști.În manualul de medicină scria despre toate anomaliile ajunse la noi odată cu virusul Covid ?
  În manualul de pedagogie scrie cum trebuie să predau eu online? Nu, dar studiem și cercetăm sau spunem ca nu știm și nu luăm banii pe ceva ce facem superficial…?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare