Aniversarea a 148 de ani a Crucii Roșii din România

ANIVERSARE. Astăzi, la 4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române este sărbătorită, marcând 148 de ani de la înființarea Societății de Cruce Roșie din România în 1876.

În prezent, Filiala Mureș a Crucii Roșii Române își concentrează eforturile pe sprijinirea refugiaților din Ucraina și a persoanelor din medii defavorizate afectate de sărăcie. Organizația beneficiază de implicarea a peste 80 de voluntari activi, conform declarațiilor Magdei Bercea, coordonatoarea filialei:

„La ora actuală avem peste 80 de voluntari activi, dintre care unii sunt mai puțin activi în anumite perioade din viața lor, dar doresc să rămână voluntari. Avem chiar și situații speciale în care avem deja copii de voluntari, deci pasiunea pentru voluntariat rămâne în familie și se transmite din generație în generație.”

De asemenea, Crucea Roșie Mureș este constant pregătită pentru a interveni în caz de dezastre, fiind abilitată prin lege să ofere sprijin în astfel de situații. Magda Bercea adaugă:

„La sfârșitul acestei luni avem programat un curs foarte important, cu sprijinul Crucii Roșii Italiene, un curs de formare de formatori în domeniul situațiilor de urgență și dezastre. Este o tematică din ce în ce mai importantă pentru noi, deoarece suntem abilitați să intervenim în caz de dezastru și ne pregătim din ce în ce mai intens în acest sens.”

Printre proiectele organizate de Filiala Mureș se numără și concursul „Sanitarii Pricepuți”, al cărui stadiu județean a avut loc recent. Echipa câștigătoare a fost cea a Liceului Gheorghe Marinescu, care va reprezenta județul la etapa națională a competiției.

Aceste activități subliniază angajamentul și implicarea continuă a Crucii Roșii Române, atât în ajutorarea comunităților defavorizate, cât și în pregătirea pentru situații de urgență și dezastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare