ANM a reactualizat prognoza meteo pentru intervalul 26 februarie – 25 martie

METEO. Prognoza meteo pentru intervalul 26 februarie – 25 martie aduce vești interesante pentru români, cu temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite și semne de secetă începând cu luna martie. Administrația Națională de Meteorologie a furnizat o actualizare a prognozei, oferind o privire de ansamblu asupra condițiilor meteorologice care se vor manifesta în următoarele săptămâni.

Conform meteorologilor, primele zile ale intervalului, cuprinse între 26 februarie și 4 martie, vor aduce temperaturi mai ridicate decât media pentru această perioadă, în special în regiunile nord-estice ale țării. Totuși, se anticipă că în jumătatea de vest a țării vor apărea înnorări și ploi pe arii restrânse, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări sporadice pe crestele montane. Valorile termice se vor situa în general între 6 și 15 grade Celsius, cu cele mai ridicate temperaturi în vest și nord-vest.

Tendința de temperaturi mai ridicate decât media va continua și în perioada 4 – 11 martie, în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice, vestice și centrale. Totuși, se observă că cantitățile de precipitații vor fi deficitare, în special în nordul Carpaților Orientali și în Munții Banatului, în timp ce în sud-vest se vor înregistra surplusuri locale.

În săptămânile următoare, temperaturile medii vor rămâne peste valorile normale pentru această perioadă, dar vor fi apropiate de normal în cea mai mare parte a țării. Totuși, există posibilitatea unui ușor excedent de precipitații în regiunile vestice, în timp ce în restul țării cantitățile de precipitații vor fi apropiate de media obișnuită.

Această prognoză aduce vești mixte pentru populație, cu temperaturi plăcute și mai ridicate decât de obicei, dar și cu semne de secetă, mai ales în anumite regiuni. Este important ca autoritățile și cetățenii să fie conștienți de aceste aspecte și să ia măsuri corespunzătoare pentru a gestiona eventualele efecte ale condițiilor meteorologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare