ANM ne aduce prognoza meteo pentru perioada 14 august -11 septembrie 2023

METEO. După o săptămână în care temperaturile au înregistrat valori semnificativ mai scăzute decât cele obișnuite pentru această perioadă, se anunță o revenire la condițiile meteorologice normale. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor înregistra o creștere începând de duminică și se vor situa peste media specifică acestei perioade.

În continuare, în perioada prognozată, se preconizează o vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării.

Iată prognoza detaliată pentru fiecare săptămână:

Săptămâna 14.08.2023 – 21.08.2023
Valorile termice vor fi mai ridicate decât media specifică acestei săptămâni, predominant pe întreg teritoriul țării. În ceea ce privește cantitatea de precipitații, se estimează un deficit în toate regiunile, cu accent pe zonele montane.

Săptămâna 21.08.2023 – 28.08.2023
Temperatura aerului va înregistra valori ușor mai ridicate decât media obișnuită pentru acest interval, cu preponderență în majoritatea regiunilor. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul mediilor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 28.08.2023 – 04.09.2023
Mediile valorilor termice vor fi mai înalte decât cele normale pentru acest interval, acoperind întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi, în general, apropiat de cel obișnuit pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 04.09.2023 – 11.09.2023
Temperaturile medii vor depăși cele specifice pentru această săptămână, în toată țara. În ceea ce privește precipitațiile, se preconizează cantități apropiate de media normală pentru acest interval, în întreg teritoriul național.

În concluzie, ANM ne informează că ne așteptăm la o revenire la condițiile meteorologice tipice, cu temperaturi mai ridicate, în următoarele patru săptămâni. Este important să fim pregătiți pentru aceste schimbări și să luăm în considerare recomandările meteorologilor pentru a ne adapta corespunzător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare