ANTICIPARE – Mureșeanca Mihaela Natea va fi aleasă duminică în conducerea PMP la nivel național, în funcția de vicepreședinte

0
705
Mihaela Daciana Natea

ÎN CONDUCEREA PMP. Mihaela Daciana Natea, consilier județean PMP Mureș, va deveni duminică, 7 martie 2021, după Congresul Național de Alegeri PMP, vicepreședinte PMP la nivel național. Partidul, condus interimar de mureșeanul Marius Pașcan după demisia lui Eugen Tomac, va fi condus de un nou președinte, în persoana lui Cristian Diaconescu, acesta fixându-și deja echipa cu care va conduce partidul și din care fac parte 44 (!!!) de persoane: un secretar general (Cornel Cătălin Bulf), 2 secretari generali adjuncți, 29 (!) de vicepreședinți, 11 secretari executivi și un trezorier. Din conducere nu va mai face parte mureșeanul Marius Pașcan.

 

 

Procentul de îndeplinire a anticipării: 100%. Argumentul: Diaconescu (61 de ani) este singurul candidat la președinția PMP și există o singură listă de conducere care va fi supusă votului (din care face parte și mureșeanca Natea). Diaconescu este fost judecător, fost diplomat în Misiunea Permanentă a României la OSCE, fost vicepreședinte al Senatului României, fost ministru al justiției (în guvernul Adrian Năstase, 2004) și ministru de externe (în guvernele Emil Boc 2008-2009 și 2012 și în guvernul Mihai Răzvan Ungureanu 2012).

 

 

Natea, care la alegerile locale din 2020 a fost candidatul PMP pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș, va avea competențe de conducere în Departamentul pentru politică externă, afaceri europene și integrare euroatlantică.

 

 

Conf. univ. dr. Daciana Mihaela Natea este directorul Departamentul de Istorie și Știinte Politice al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) Târgu Mureș (din 2016), absolventă a trei facultăți (Limba și Literatura Engleză – la Universitatea „Petru Maior” Târgu Mureș, în 2005; Administrație Publică – la Universitatea „Petru Maior” Târgu Mureș, în 2006; Drept – la Universitatea „Lucian Blaga Sibiu”, în 2008) și al studiilor universitare de masterat (în Managementul Administrației Publice – în 2010).

 

 

Este doctor în Relații Internaționale și Studii Europene – UBB Cluj-Napoca (din 2011). Lucrează în mediul universitar din anul 2012, anterior activând într-un birou de avocatură (consultant), la o televiziune (Știi TV – realizator de emisiuni) și la o unitate medicală (Spitalul Clinic Județean – referent în comunicare și relații publice).

 

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ