CRONICĂ DE MECI – Medicina Târgu Mureș, învinsă de argeșence, se pregătește de impactul cu campioana Volei Alba Blaj

VOLEI FEMININ. În turneul 3 al returului Diviziei A1, FC Argeş a dispus aseară, previzibil, de CSU Medicina CNUE Târgu Mureş cu 3-0 (25-14, 25-20, 25-20), echipa mureșeană fiind clasată pe ultimul loc în prima divizie națională de volei feminin. Meciul, desfășurat în Sala Sporturilor Trivale, a fost arbitrat de Tudorel Arbunea și Cristian Dumitrescu și a fost la discreția echipei mai bine clasate, elevele antrenoarei Cristina Mihaela Zanfir impunându-se după doar 64 de minute de joc.

 

Meciul a început în nota de dominare netă a gazdelor, echipa argeșeană distanțându-se repede la o diferență de 5 puncte, singura preocupare a mureșencelor fiind de a lupta să reducă handicapul. N-au reușit, finalul setului aparținându-le în totalitate gazdelor, așa că primul set a adjudecat de FC Argeș cu 25-14. După acest set, elevele antrenorului Predrag Zucović au avut o tresărire de orgoliu, ceea ce a urmat fiind mai apropiat de o partidă de volei între echipe din aceeași divizie valorică.

 

În setul 2, finalul a fost unul echilibrat, târgumureșencele egalând la 16 și menținându-se în apropierea gazdelor (20-28), dar din nou forcingul argeșencelor a fost decisiv: 25-20. Setul 3, cel mai disputat, a dus în prima parte Medicina la conducere (8-11), dar Zanfir a sunat adunarea, iar canadianca Danielle Smith a trecut la serviciu, în baza acestuia argeșencele câștigând 5 puncte consecutive (13-11).

 

Zucović cere time-out, le trezește și el pe elevele sale, care trec din nou la conducere 16-18. A fost momentul în care experimentata sârboaică Mirjana Komlenović (care a jucat și la Medicina, în vremurile bune ale acestei echipe, prin 2013) revine la rampă, trage decisiv din toate pozițiile, și demonstrează de ce a fost MVP-ul partidei (principala realizatoare – 22 de puncte).

 

Apoi, meciul s-a dus către un final previzibil: 3-0, cu 25-20 în setul final. În afara lui Komlenović, de la argeșence s-au remarcat în special stranierele – sârboaica Nina Jakić (14 puncte), bulgăroaica Ralina Doshkova și canadianca Danielle Smith (câte 5 puncte) și bulgăroaica Vanya Varbanova (4 puncte). De la Medicina s-au remarcat Andreea Mitrovic, căpitanul Raisa Laura Ioan și Sara Pavlovic.

 

Turneul de la Pitești se încheie pentru târgumureșence duminică, 7 martie, când de la 18.00 întâlnește din nou (după meciul din Cupa României) campioana en titre, Volei Alba Blaj.

 

Medicina, revenită în această ediție de campionat în prima divizie națională, va încheia această primă fază a campionatului pe locul 12 (ultimul), urmând să joace în faza a doua în grupa III valorică, pentru locurile 9-12 (se joacă tur-retur între cele 4 echipe, în perioada 27 martie – 3 aprilie, iar ultimele două din această grupă valorică vor fi declarate retrogradate – șansele ca Medicina Târgu Mureș să se mențină în prima divizie sunt extrem de reduse, mai ales că punctele obținute în faza 1 sunt menținute și în play-out, iar târgumureșencele au acumulat doar 6 puncte în ).

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare