ANTICORUPȚIE – A fost scos la concurs postul de șef al Serviciului DNA Tîrgu Mureș, deși delegarea lui Tiberiu Onea tocmai a fost prelungită până în 2019

0
462
Postul lui Tiberiu Nicolae Onea (medalion) de la DNA Tîrgu Mureș a fost scos la concurs

FUNCȚIE. Potrivit structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), postul de procuror-şef al Serviciului Teritorial DNA Tîrgu Mureș a fost vacantat, înscrierea potențialilor candidați având loc până miercuri, 5 septembrie 2018, ora 16. Dosarele (care trebuie să conțină cererea însoțită de curriculum vitae, declaraţiile prevăzute de art. 49 alin. (11) rap. la art. 48 alin. (11) din Legea nr. 303/2004, un proiect de management, 10 lucrări întocmite de candidat în compartimentele în care şi-a desfăşurat activitatea şi orice alte înscrisuri considerate relevante) se depun la cabinetul procurorului-şef al DNA.

 

Conform strategiei, după consultarea colectivului de procurori şi a avizului consultativ al Colegiului de conducere, procurorul-şef al DNA va înainta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) propunerea de numire în funcţia de conducere vacantă, după care candidaţii vor susţine un interviu în faţa Secţiei pentru procurori a CSM.

 

Procurorul șef al DNA – Serviciului Teritorial Târgu Mureş, Tiberiu Nicolae Onea a fost numit la conducerea instituției în septembrie 2013, iar decizia DNA de a vacanta postul este ciudată, în contextul în care lui Onea i-a fost prelungită delegarea în funcția de procuror șef serviciu în urmă cu doar cțteva zile (în 27 august 2018) și, conform documentului DNA, delegarea avea să expire la 26 februarie 2019.

 

Onea a fost cel de-al treilea șef al DNA Tîrgu Mureș, după Elena Curcă (2010-2013) și Marin Sandu (2002-2010) și a fost criticat pentru câteva „înfrângerile” din justiție în câteva dosare răsunătoare pe care le-a girat pentru a fi trimise în judecată (aminitim doar două: cel care în 2016 a dus la achitarea șefului Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, Valentin Pescari, și al directorului Administrației Bazinale de Apă Mureș, Teodor Giurgea – trimiși în judecată de DNA pentru luare de mită, respectiv dare de mită -, sau cel care în 2018 a dus la achitarea fostului primar din Sighisoara, Ioan Dorin Dăneșan, acuzat de fals în obținerea de fonduri europene, dosar în care instanța a constat că probele au fost obținute nelegal).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ