ANTICORUPȚIE – Agent de poliție din Mureș, vindea “la negru” mașini second-hand, acoperit de funcționari corupți din Sibiu

DOSAR DE CORUPȚIE. Miercuri, 11 septembrie 2019, au avut loc 47 de precheziții în judeţele Mureș, Sibiu și Vâlcea, într-un trei dosare de corupţie, instrumentat de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) și structurile teritoriale, privind inspecţia tehnică a maşinilor în vederea înmatriculării. 21 de persoane au fost duse la audieri, printre acestea fiind şi patru lucrători MAI, unul dintre aceștia fiind agent de poliție în județul Mureș.

 

Conform DGA, se cercetează “fapte de corupţie săvârşite de funcţionari publici, cu şi fără calitate specială, şi persoane civile, în legătură cu activităţi de identificare, omologare şi verificare a stării tehnice a vehiculelor în vederea înmatriculării. Între cele trei dosare penale există conexiuni privind realizarea activităţilor infracţionale”.

 

În Mureș, operațiunea DGA s-a desfășurat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş și au fost făcute șapte percheziții domiciliare, dintre care două la un agent de poliție cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia. A fost pus în executare un mandate de aducere pentru audierea suspectului.

 

Conform DGA, în perioada 2017-2019, agentul de poliţie din județul Mureș a efectuat operaţiuni comerciale de vânzare a unor autoturisme second-hand, fără ca veniturile obţinute şi activităţile desfăşurate să fie declarate și menţionate în documentele specifice. În derularea activităţilor comerciale, agentul de poliţie a fost sprijinit de persoane fizice şi funcţionari ai unor instituţii publice din judeţul Sibiu.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare