FOTBAL – Mureșenii nu mai au nicio echipă în Cupa României, Avântul Reghin a pierdut calificarea în satul Galda de Jos

CUPA ROMÂNIEI. Singura echipă din județul Mureș calificată în etapa națională a IV-a a Cupei României, Avântul Reghin, a pierdut calificarea în 16-imile competiției în deplasare, la echipa colegă de serie a V-a din Liga a III-a, Industria Galda de Jos.

 

Pe Galda Arena (da, dacă vă vine să credeți aceasta e denumirea stadionului din Galda de Jos – jud. Alba), echipa locală Industria Galda de Jos a dispus miercuri, 11 septembrie, cu 4-3 (2-1), de Avântul Reghin, într-un meci condus la centru de Iuliana Elena Demetrescu din Râmnicu Vâlcea.

 

Industria Galda a deschis scorul încă din debutul partidei (min. 4), printr-o acțiune personală a lui Alexandru Cioară, scăpat sigur cu Vlasa, după ce a depășit mai mulți reghineni. Avântul a revenit în joc și în minutul 25 a restaqbilit egalitatea pe tabela de marcaj, în urma unei  lovituri libere executate de Covaciu și o lovitură de cap a lui Adrian Murar.

 

Scorul primei reprize a fost stabilit însă de golul înscris imediat după cel egalizator marcat de Murar, același Cioară reușind dubla în urma unei reluări din apropierea portarului, după centrarea lui Lăcătuș.

 

Repriza a doua a început în nota de dominare a reghinenilor, egalarea venind în minutul 52, tot în urma unei faze fixe executate de același Covaciu, de dată aceasta marcator fiind Dumitru Chirilă. Elevii antrenorului Paul Ciucă au înscris apoi de încă două ori, în minutele 56 (prin Alexandru Costea, care a împins în plasa porții lui Vlasa o inge deviată) și 85 (prin Paul Munteanu).

 

Avântul a redus din handicap în minutele de prelungiri, printr-o lovitură liberă de la 20 de metri deviată (a marcat Vlad Bujor), dar era prea târziu pentru o nouă egalare, care ar fi adus prelungirile. Așa că, Reghin iese din competiție, Galda de Jos continuă în 16-imi, etapă de la care intră în scenă și echipele din Liga Națională.

 

La final, 11 de start al Avântului, așa cum l-a gândit antrenorul Răzvan Dan: Vlasa – Inţa, Fl. Pop, Merdariu, D. Chirilă – Ad. Luca, P. Luca (cpt.) – Murar, Covaciu, G. Chirilă – Bujor.

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare