Anulări de zboruri Blue Air: Guvernul lucrează cu Tarom pentru a-i aduce acasă pe românii blocați peste hotare

TURISM. Guvernul României plănuiește să folosească avioanele Tarom pentru a-i aduce acasă pe românii rămași blocați în străinătate după ce Blue Air a decis să suspende mai multe dintre zborurile sale până luni, 12 septembrie. În plus, autoritățile au lansat un număr de telefon special pe care cetățenii români îl pot folosi pentru a solicita asistență.
 
La scurt timp după anunțul Blue Air, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că a fost activată o celulă de criză pentru a găsi soluții urgente pentru pasagerii afectați de suspendarea zborurilor Blue Air. Potrivit acestuia, o prioritate de top este aducerea înapoi acasă pe românii blocați pe aeroporturile din străinătate.
 
Astfel, cetățenii români pot cere ajutor la cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular al României și numărul de telefon special 0040751084537. În cazul grupurilor, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă ca o singură persoană să contacteze personalul consular.
 
Odată ce toate datele vor fi centralizate, autoritățile vor folosi avioanele Tarom pentru a-i aduce acasă pe cetățenii români. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că Guvernul va aloca 5 milioane de lei către Tarom în acest scop.
 
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri dimineață, că 2.098 de cetățeni români au cerut până acum ajutor pentru întoarcerea în țară. Aceștia au fost în țări precum Cehia, Cipru, Croația, Grecia, Israel, Norvegia, Portugalia, Spania și Regatul Unit.
 
Blue Air, cea mai mare companie aeriană privată românească, a anunțat marți că a decis să suspende toate zborurile programate să decoleze de pe aeroporturile din România până luni, 12 septembrie.
De asemenea, a mai spus că este obligată să ia această decizie după ce Ministerul Mediului a blocat toate conturile sale bancare. Acest lucru a provocat haos în aeroporturile românești, dar a lăsat și mulți români blocați în străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare