APARATURĂ PERFORMANTĂ – Clinica de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență a primit un nou angiograf

0
499

ANGIOGRAF. Secția Clinică Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș a fost dotată cu un nou angiograf (cea mai performantă metodă de diagnostic și de tratament a afecțiunilor cardiovasculare).

 

Aparatul medical, care a fost adus aseară și este în procedură de montare, permite nu doar investigarea afecțiunilor, ci și realizarea unor proceduri de cardiologie intervențională extrem de complexe. Aparatura a fost achiziționată printr-o finanțare de la Ministerul Sănătății și a fost livrată de reprezentanți ai Diviziei de echipamente medicale Philips.

 

În România, Clinica de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență (condusă de dr. Theodora Benedek) este unul din cele două centre acreditate în Europa pentru acordarea competențelora acreditărilor europene în cardiologie intervențională.

 

Precedentul angiograf (unul biplan) obținut de vreo unitate spitalicească din județ a fost finanțat printr-un proiect european al Academiei de Științe Medicale, destinatarul fiind Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant  (IUBCvT), la sfârșitul anului 2015, fiind funcțional din ianuarie 2016.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ