APEL – Președintele Consiliului Județean Mureș a semnat declarația prin care se cere UE să repună în discuție iniţiativa privind protecția minorităților

0
844

MINORITY SAFEPACK. Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc (care este și liderul județean al UDMR), alături de preşedinţii consiliilor judeţene Harghita și Covasna şi de primarii UDMR ai oraşelor din cele trei județe, au semnat o declaraţie comună în care cer Comisiei Europene să repună pe ordinea de zi iniţiativa cetăţenească europeană Minority SafePack.

 

Semnarea declarației s-a produs miercuri, 17 martie 2021, în Sfântu Gheorghe (jud. Covasna), Péter a spus că a fost “o întâlnire cu liderii orașelor și consiliilor județene din Harghita, Covasna și Mureș” în care s-a convenit asupra „cooperării la nivel județean și regional și a stabilirii unor relații strânse de colaborare” (care înseamnă același lucru).

 

Prin respectiva declarație, semnatarii își “exprimă consternarea şi nedumerirea în legătură cu decizia din 15 ianuarie 2021 a Comisiei Europene de a nu începe procesul de legiferare pe baza propunerilor iniţiativei cetăţeneşti europene Minority SafePack” și “protestează împotriva deciziei Comisiei Europene, care a comis o nedreptate istorică faţă de comunităţile minoritare, ignorându-le propunerile legitime şi constructive cu privire la protecţia patrimoniului lingvistic şi cultural european”.

 

De asemenea, semnatarii petiției au cerut Comisiei Europene să sprijine altă iniţiativa cetăţenească (“Politica de coeziune pentru egalitatea regiunilor şi durabilitatea culturilor regionale”) și au făcut un apel public la autorităţile administrative regionale, provinciale şi judeţene din UE “să se alăture cauzei protecţiei minorităţilor europene”.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ