OFICIAL – Faliment: altă firmă odinioară prestigioasă dispare după aproape 30 de ani de activitate din economia județului Mureș

DECIZIE. E oficial: instanța a emis decizia inițierii procedurii de faliment a unei alte firme odinioară prestigioasă în economia județului Mureș: Electroserv Tîrnava Exim din Târnăveni.

 

Firma din Târnăveni fondată în anul 1992 și care activează în principal în domeniul instalațiilor electrice este controlată de Petru Cătălin Coman, iar în perioada de vârf economic (2007-2012, după ce și-a mutat spațiul de producție în fosta autobază din localitate), avea peste 100 de angajați și o cifră de afaceri de 35 de milioane de lei.

 

În septembrie 2019 (an în care a raportat o cifră de afaceri de aproape 3 milioane de lei, o pierdere de 2,5 milioane de lei și o datorie care depășea 8 milioane de lei), firma din Târnăveni a intrat la cererea sa în insolvență. O insolvență problematică, în care administratorul judiciar desemnat a renunţat în timpul jocului, fiind înlocuit, și în care nu a reușit să depună planul de reorganizare nici după cel de-al doilea termen impus de judecătorul sindic, fapt care a dus la cererea de declanșare a falimentului.

 

Cererea a fost inițiată de Direcția Județeană de Finanțe Mureș (unul dintre cei mai mare creditori din cei 19 înregistrați – printre aceștia: bănci comerciale, furnizori de echipamente electrice, de combustibil, de utilități, Primăria Târnăveni și chiar administratorul firmei) și a fost admisă de instanța de judecată în 19 februarie 2021. Hotărârea nu este definitivă și a  fost atacată cu apel de firma din Târnava, dar e greu de crezut că se mai poate schimba ceva, mai ales că a fost respinsă a treia solicitare a societății de a fi prelungit termenul până la care ar putea depune planul de reorganizare.

 

Deocamdată, judecătorul sindic a dispus declanşarea procedurii falimentului, dizolvarea firmei, sigilarea bunurilor din averea debitorului. De asemenea, a ridicat dreptul de administrare al debitoarei și a desemnat un lichidator judiciar care va prelua gestiunea și se va ocupa de inventarierea patrimoniului firmei și îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare (adică, vânzarea bunurilor).

 

În cei aproape 30 de ani de existență în economia județului Mureș, firma Electroserv Tîrnava Exim a fost angrenată în câteva lucrări de referință, printre care alimentările cu energie electrică ale sediului Romgaz, fabricii de mecicamente Lek Pharmatech din Târgu Mureș (ulterior cumpărată de Sandoz), fabricii de mobilă Parisot.

 

* Foto deschidere: @Daniel Cerghizan

 

Cătălin VISCHI, Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare