Aplicarea integrală a aquis-ului Schengen în Bulgaria, Croația și România, pe agenda Consiliului JAI din 8 decembrie

POLITICĂ. Miniștrii justiției și afacerilor interne din Uniunea Europeană vor analiza stadiul implementării măsurilor convenite în aceste țări care aspiră să adere la zona de liberă circulație și își propun să adopte decizii în această privință.

Conform agendei publicate pe site-ul Consiliului, miniștrii vor evalua starea generală a spațiului Schengen și se vor concentra în special pe combaterea traficului de migranți și pe legăturile dintre sistemele informatice.

Miniştrii vor face schimb de opinii cu privire la dimensiunea externă a migraţiei şi la situaţia de-a lungul principalelor rute de migraţie. De asemenea, aceştia vor fi informaţi cu privire la progresele înregistrate în ceea ce priveşte lucrările în curs referitoare la politica UE în materie de azil şi migraţie. Această discuţie urmează Consiliului extraordinar Justiţie şi Afaceri Interne care a avut loc la 25 noiembrie”, precizează Consiliul UE a cărui preşedinţie este deţinută de Cehia.

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a anunțat luni seara că Suedia susține aderarea României la Spațiul Schengen.
De asemenea, și „Austria susține în continuare oficial Croația, precum și România și Bulgaria la aderarea la spațiul Schengen”, a declarat Kogler, potrivit cotidianului austriac Kurier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare