Vremea se încălzește, temperaturile vor ajunge la 10-12C

METEO. După câteva zile de frig, lapoviță și ninsoare, vremea se va încălzi din nou în zilele următoare. Gabriela Băncilăcilă, directorul ANM, a declarat că temperaturile maxime vor ajunge în unele zile la 10-12 grade.

“Pe măsură ce vremea se va încălzi foarte ușor săptămâna viitoare, chiar și în următoarele zile, la sfârșitul acestei săptămâni, temperaturile vor mai crește puțin. Vom ajunge la temperaturi de 6-7 grade în partea de sud a țării, față de 2-3 cel mult astăzi și mâine. Pe parcursul săptămânii viitoare vom asista la un transport de aer cald care se va resimți în toate zonele țării. Iar acest lucru se va traduce prin temperaturi la amiază de 10, 11, 12 grade, posibil chiar ușor mai mari de 12 grade. Vor fi temperaturi destul de frecvente în partea de vest, în zonele de câmpie și în zonele de deal”
, a spus meteorologul.

Ea a adăugat la alternanța între intervale cu temperaturi ridicate și intervale în care, mai ales în partea de nord-vest a României, se vor resimți intruziuni de aer mai rece, va caracteriza luna decembrie. Va ninge în zona montană înaltă, în special. “Este foarte probabil ca în zona montană joasă, la altitudini cuprinse între 1.200 și 1.800 de metri, să fie zile cu precipitații sub formă de ninsoare, dar și zile cu precipitații sub formă de ploaie sau lapoviță, așa cum de altfel s-a întâmplat și se întâmplă și în aceste zile”, a mai spus meteorologul.

În ceea ce privește prognoza meteo de Crăciun, temperaturile vor fi ușor mai ridicate în anumite zone, iar regimul precipitațiilor va fi apropiat de cel normal, cu ușoare tendințe deficitare. “O săptămână ceva mai stabilă, fără excese în sus sau în jos, atât în ceea ce privește regimul precipitațiilor, dar și cel al temperaturilor”, a mai spus ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare