Culoarea anului 2023 – Viva Magenta de la Pantone a fost creată pentru Metaverse

CULOARE. Salutați Viva Magenta, culoarea pe care nu a cerut-o nimeni, care vine într-o lume în care nu trăiește nimeni.
Joi 1 decembrie, Pantone a anunțat
culoarea anului 2023: Viva Magenta. O nuanță cu poftă de viață. Nu sinteticul agresiv al lui Barbie, nu luxul intens al couture-ului lui Valentino, nu somonul obosit al milenialilor, ci, după cum a spus criticul Jason Farago de la New York Times, “o nuanță saturată care claxonează în pragul fuchsia, cu siguranță nu organică, dar nici chiar electrică”.

Nuanța a fost selectată de prognosticatorii umani de tendințe care studiază moda și designul, apoi interpretată de instrumentul de Inteligență Artificială Midjourney pentru a crea ceea ce Pantone a descris ca fiind “un ecosistem nou și nesfârșit care trebuie explorat, numit “Magentaverse””. Într-un comunicat de presă, compania a numit Viva Magenta, alias Pantone 18-1750, “o nuanță neconvențională pentru o perioadă neconvențională”.

Câțiva membri ai echipei Styles s-au aventurat în magentaverse pentru a dezbate culoarea anului:

Vanessa Friedman
: Magentaverse! Să ne oprim un moment pentru a ne gândi la acest cuvânt. Mă întreb ce ar spune Mark Zuckerberg? Mă întreb, de asemenea, ce ați spune voi toți. Ce înseamnă că asta este ceea ce ar putea defini anul 2023?

Callie Holtermann
: Eșantionul real al acestei culori este atât de asemănător cu butoanele “follow” și “upload” de la TikTok. Inteligența artificială conduce algoritmul TikTok, și tot ea a ajutat la exprimarea culorii anului.

Eremy Allen: Cu părere de rău, trebuie să i-o dau Inteligenței Artificiale: Magenta ar putea fi singura culoare pentru 2023, un an care va fi despre un guvern divizat, totul divizat. Nu este nici aici, nici acolo (“roșu-roz-violet-roșiatic” este una dintre definițiile Wikipedia, și este exact între roșu și albastru pe roata culorilor), dar este strigător la cer.

VF: Pe de altă parte, Jeremy, este, de asemenea, un compromis între roșu și albastru. Ceea ce este poate optimist? Cel puțin din punct de vedere politic. Deși, potrivit cercetătorilor în domeniul culorilor, magenta nu există din punct de vedere tehnic, ceea ce este un semn mai puțin pozitiv. Nu există nicio lungime de undă de lumină care să corespundă magenta. Este pur și simplu acel loc în care albastrul se estompează în roșu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare