APLICAȚIE – Echipajele SMURD Mureș pot să transmită în timp real imagini de la locul intervenției către medicul coordonator

PROIECT PILOT. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a instalat o aplicaţie pe tabletele din dotarea maşinilor de intervenţie ale SMURD care permite transmiterea de imagini video de la faţa locului către dispecerat, respectiv medicul coordonator.

 

Soluția a fost proiectată pentru evaluarea cât mai corectă şi mai rapidă a situaţiei de la faţa locului și este implementată în prima fază pentru cinci servicii SMURD (Mureș, București-Ilfov, Iași, Bihor și Timiș), urmând să fie extinsă la toate celelalte servicii din țară.

 

Cum funcționează aplicația? Echipajul SMURD care ajunge la caz completează fişa direct pe tabletă și o transmite către unitatea de primiri urgenţe și, la solicitarea medicului coordonator, transmite în timp real informaţii/imagini de la faţa locului către dispecerat. În acest moment, STS derulează instruirea personalului din echipele SMURD din cele cinci județe selectate pentru faza-pilot.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare