APLICAȚIE – Echipajele SMURD Mureș pot să transmită în timp real imagini de la locul intervenției către medicul coordonator

0
582

PROIECT PILOT. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a instalat o aplicaţie pe tabletele din dotarea maşinilor de intervenţie ale SMURD care permite transmiterea de imagini video de la faţa locului către dispecerat, respectiv medicul coordonator.

 

Soluția a fost proiectată pentru evaluarea cât mai corectă şi mai rapidă a situaţiei de la faţa locului și este implementată în prima fază pentru cinci servicii SMURD (Mureș, București-Ilfov, Iași, Bihor și Timiș), urmând să fie extinsă la toate celelalte servicii din țară.

 

Cum funcționează aplicația? Echipajul SMURD care ajunge la caz completează fişa direct pe tabletă și o transmite către unitatea de primiri urgenţe și, la solicitarea medicului coordonator, transmite în timp real informaţii/imagini de la faţa locului către dispecerat. În acest moment, STS derulează instruirea personalului din echipele SMURD din cele cinci județe selectate pentru faza-pilot.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ