SOLICITARE – Piromanul care a incendiat voluntar clopotnița unei biserici de secol XVIII din județul Mureș cere să fie eliberat din arest

0
705

INCENDIERE. Ozsváth János Attila, tânărul în vârstă de 18 ani care a incendiat în 8 februarie 2020 clopotnița Bisericii Reformate din Idrifaia (sat component al comunei mureșene Suplac), trimis în judecată pentru distrugere în stare de arest preventiv (decizie a magistraților de la Judecătoria Târnăveni), a cerut instanței să-l elibereze sau să-i înlocuiască măsura arestului preventiv cu controlul judiciar sau cu arestul la domiciliu.

 

Judecătorul de caz a respins în această sptămână cererea și a menținut decizia de prelungire a măsurii arestului preventiv, dar tânărul Ozsváth a contestat decizia, solicitarea sa urmând să fie judecată luni, 9 martie.

 

Tânărul din Idrifaia este acuzat de săvârşirea infracţiunii de distrugere prin incendiere și este deținut în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mureş. Clopotniţa Bisericii Reformate din Idrifaia a fost distrusă în totalitate în urma unui incendiu provocat intenționat, sâmbătă, 8 februarie, în jurul orei 3. Biserica Reformată Idrifaia, prin preotul Nagy Csaba, s-a constituit parte civilă în proces.

 

Clopotniţa (construită din lemn) se află în apropierea bisericii reformate, clădire edificată în anul 1785 pe locul unei vechi capele romano-catolice de urmașii lui Leonard Barlabásy, fostul vicevoievod al Transilvaniei și vicecomite al secuilor (în perioada 1501-1525). În subsolul bisericii se află cripta familiei nobiliare Barlabásy.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ