Apple reinventează siguranța iPhone-urilor cu protecția dispozitivului furat în iOS 17.3

SIGURANȚĂ. Apple introduce o funcție revoluționară menită să facă viața hoților de iPhone mult mai dificilă. Noua caracteristică, denumită “Protecția Dispozitivului Furat,” este inclusă în versiunea beta iOS 17.3 și promite să crească nivelul de securitate al utilizatorilor în fața furturilor de dispozitive.

Creată ca urmare a unui raport din acest an realizat de Joanna Stern de la Wall Street Journal, funcția opțională combină locația, scanările biometrice și întârzierile temporale pentru a permite victimelor să își protejeze dispozitivul și datele personale.

Principiul de funcționare:
Protecția Dispozitivului Furat are ca obiectiv descurajarea unei practici comune printre hoții de iPhone în locuri publice. Aceștia urmăresc utilizatorii să introducă codul de acces înainte de a fura dispozitivul și a scăpa neobservați.

Caracteristici Cheie:

-Combinație de Factori: Funcția utilizează o combinație de locație, scanări biometrice și întârzieri temporale pentru a oferi o protecție complexă împotriva accesului neautorizat.
-Scanări Biometrice Avansate: Atunci când activată, Protecția Dispozitivului Furat solicită un scan Face ID sau Touch ID dacă utilizatorul se află departe de o locație familiară, precum acasă sau la locul de muncă.
-Întârziere de Securitate: Pentru a preveni schimbarea parolei Apple ID, funcția introduce o întârziere de o oră și necesită un nou scan Face ID sau Touch ID.
-Securitate Redefinită: Adăugarea cheilor de recuperare sau actualizarea numărului de telefon de încredere al contului sunt, de asemenea, gestionate în mod similar, solicitând două scanări biometrice la o oră distanță.

Beneficiile Pentru Utilizatori:
-Protecție Împotriva Furtului de Identitate: Cu Protecția Dispozitivului Furat, utilizatorii sunt mai bine apărați împotriva accesului neautorizat și a furtului de identitate.
-Control Suplimentar: Funcția oferă utilizatorilor un control mai mare asupra dispozitivului lor, impunând restricții hoților și prevenind utilizarea neautorizată.
Securitate Îmbunătățită: În combinație cu setările de securitate Apple, Protecția Dispozitivului Furat redefinește standardele de siguranță pentru dispozitivele iPhone.

Cu această funcție activată, Apple reconfirmă angajamentul său față de securitatea utilizatorilor și oferă o soluție inovatoare pentru combaterea furturilor de iPhone. Utilizatorii pot acum să se bucure de niveluri crescute de securitate, știind că datele lor personale sunt protejate în mod eficient împotriva utilizării neautorizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare