APROBARE – Vaccinul Imvanex împotriva variolei maimuţei primeşte aprobarea UE

SĂNĂTATE. Variola Maimuței ar putea lua sfârșit! Vaccinului Imvanex a primit aprobarea de comercializare de la Comisia Europeană, ca protecție împotriva Variolei Maimuței, conform recomandării de săptămâna trecută a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA).
 
După ce Organizația Mondială a Sănătății a emis alerta de nivel înalt prin care a declarat epidemia de Variola Maimuței ca fiind o urgență de sănătate globală, aprobarea vaccinului pentru compania daneză Bavarian Nordic a venit la doar o zi distanță.
 
“Disponibilitatea unui vaccin aprobat poate îmbunătăți în mod semnificativ gradul de pregătire a națiunilor în lupta împotriva bolilor emergente, dar numai prin investiții şi o planificare structurată a pregătirii biologice”, a declarat Paul Chaplin, directorul executiv al Bavarian.
 
Vaccinul acestei companii a fost singurul aprobat pentru prevenirea infectării cu Variola Maimuței în Statele Unite și Canada, iar în Europa a fost aprobat doar pentru a combate Variola Umană.
 
Însă Bavarian Nordic a furnizat deja mai multor țări din UE doze cu vaccinul său Imvanex în timpul actualei epidemii de Variola Maimuței în cadrul unei proceduri cunoscute sub numele de “utilizare off-label”.
 
Aprobarea acum este valabilă în toate statele membre ale Uniunii Europene, precum și în Islanda, Liechtenstein și Norvegia.
 
în ultimele două decenii, vaccinului Imvanex s-a dezvoltat prin investiții importante făcute de administrațiile americane.
În ultimele trei luni prețul acțiunilor Bavarian a crescut cu 122%, datorită cererii puternice ale vaccinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare