Aproximativ 15% dintre românii care vin în țară de sărbători trec pragul unei clinici stomatologice – economisesc chiar și până la 75% din costurile practicate în Occident

DENTAR. Aproximativ 15% dintre românii care vin în țară de sărbători trec pragul unei clinici stomatologice. Aceștia pot economisi chiar și până la 75% din costurile tratamentelor dentare față de prețurile practicate în Occident.

Prețurile serviciilor dentare sunt și de peste 4 ori mai accesibile în România față de cele practicate în Vestul Europei sau în SUA.
Mii de români din Spania, Italia, Germania, Marea Britanie sau chiar din SUA trec pragul clinicilor dentare în luna decembrie și se preconizează că afacerile din acest se vor dubla în acest an.

Unul dintre cele mai dinamice lanțuri de clinici stomatologice din România, specializat în tratamente cu laser, o tehnologie de vârf (fără durere), a precizat că prețurile serviciilor stomatologice din România sunt și cu până la 75% mai accesibile decât cele practicate în Vest, iar interesul pentru turismul medical a crescut în mod continuu de la un an la altul.

„După mai mult de doi ani de la declanșarea pandemiei, turismul medical redevine o practică de succes în România, iar noi ne așteptăm la un record de pacienți, atât în clinicile noastre, cât și la nivel de piață. Este o realitate faptul că serviciile stomatologice sunt mult mai costisitoare în Occident, astfel că românii revin în țară în perioada sărbătorilor de iarnă cu un dublu scop – atât pentru remedierea problemelor dentare sau un simplu control anual de rutină, cât și pentru petrecerea timpului alături de cei dragi. Avem mii de pacienți cu programări realizate din timp, care locuiesc și lucreză în străinătate, și care își planifică în așa fel programul pentru a ne trece pragul”, a declarat Dr. Cristina Obreja, medic specialist laser dentar.

„Prețurile pentru un implant dentar, de exemplu, pornesc de la 400 de euro și pot ajunge și la 1.000 de euro. Spre comparație, atât în Europa de Vest, cât și în SUA, prețurile unei astfel de proceduri sunt și de 4, chiar de 5 ori mai mari. În cazul în care vorbim de intervenții mai complexe, de tipul unor lucrări protetice, tratamentul unei paradontoze, a bolilor gingivale sau chirurgie dentară, unde tarifele sunt și de ordinul miilor de euro sau de dolari, diferența de preț crește simțitor pentru tratamentele realizate în afara țării.”, a mai precizat Dr. Cristina Obreja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare