Arabia Saudită oferă un miliard de euro pentru unificarea circuitelor ATP și WTA

ȘTIRI. Arabia Saudită a făcut o mișcare surprinzătoare în lumea tenisului, oferind un miliard de euro pentru a facilita fuzionarea circuitelor ATP și WTA. Această propunere uriașă ar reprezenta un pas major către egalitatea între sexe în sport, oferind premii egale pentru turneele masculine și feminine.

Fondul de investiţii al Arabiei SauditePIF, a oferit un miliard de euro pentru fuziunea circuitelor ATP şi WTA şi a dat un ultimatum de 90 de zile pentru a fi acceptat.

Potrivit ziarului The Telegraph, noul circuit propus ar asigura premii echitabile în turneele atât masculine, cât și feminine, o schimbare care în prezent este limitată la competițiile de Grand Slam și la unele evenimente majore precum turneele ATP Masters 1.000 și WTA 1.000.

Andrea Gaudenzi, președintele circuitului ATP, a folosit desfășurarea turneului de la Indian Wells ca o oportunitate pentru a comunica această veste către cele nouă turnee Masters 1.000 și deja a obținut sprijinul All England Club, organizatorul turneului de la Wimbledon, care privește cu interes posibilitatea egalizării premiilor.

Public Investment Fund (PIF), care a investit deja în alte sporturi precum Formula 1 și golf, prin intermediul circuitului LIV, a semnat recent un acord cu ATP pentru a deveni “sponsorul” unor turnee de top, printre care se numără cele de la Indian Wells, Miami, Madrid, Beijing, Turneul Campionilor de la Torino și turneul Next Gen de la Jeddah, care adună cei mai buni jucători sub 21 de ani.

Intenția Arabiei Saudite este de a organiza chiar și un turneu Masters 1.000 pe teritoriul său, iar regatul dorește, de asemenea, să găzduiască Turneul Campioanelor (WTA Finals), care anul trecut a avut loc la Cancun, Mexic.

Această inițiativă ar reprezenta un moment semnificativ în istoria tenisului, aducând mai aproape visul egalității între sexe în sport, și ar sublinia puterea investițiilor financiare masive în sporturile de performanță.

Chiar dacă această propunere deschide noi orizonturi pentru lumea tenisului, ea este, totodată, subiectul unor dezbateri intense, cu atât mai mult cu cât implică o colaborare cu o țară care a fost deseori criticată pentru încălcările drepturilor omului. Cu toate acestea, decizia finală va fi una crucială pentru viitorul sportului și pentru lupta pentru egalitatea de gen în întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare