ARESTARE – Cine sunt cei cinci târgumureșeni arestați pentru trafic de droguri

TRAFIC DE DROGURI. Cinci mureșeni au fost reținuți în urma unei decizii a instanței de judecată pentru o perioadă de 30 de zile pentru comiterea mai multor infracțiuni privind traficul de droguri – respectiv, trafic internaţional de droguri (introducerea în ţară de droguri de mare risc), trafic de droguri de risc şi mare risc, cultivare, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu fără drept, operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

 

Cei cinci reținuți de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Mureș, iar apoi arestați pentru 30 de zile, până în 5 ianuarie 2020, sunt: Sárosi István Levente, Imre Zsolt, Blăjan Sergiu Felician, Ambrus Robert Mihaly și Füzesi Attila.

 

Acțiunea reținerii celor cinci – persoanele au vârste cuprinse între 21 şi 32 de ani, toţi sunt din municipiul Târgu Mureş -, a fost coordonată de procurorii DIICOT Târgu Mureș și a fost realizată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Târgu Mureș, care au efectuat șapte percheziții domiciliare la locațiile folosite de membrii grupării infracționale, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române și cu participarea jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite aproximativ 1 kilogram de muguri de cannabis, 750 de grame de rezină de cannabis, 50 de grame substanțe cu efect psihoactiv, 20 de grame de cocaină, 10 grame ciuperci halucinogene, 71 de comprimate de ecstasy, o armă cu aer comprimat, șapte telefoane mobile, 34.500 de lei și 450 de euro. Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de introducere în țară de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc, fără drept, trafic de droguri de risc şi operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare