ARTE MARȚIALE – Doi sportivi cu dizabilități din Mureș, campioni mondiali de Para Ju-Jitsu

0
206

PARA JU-JITSU. Cel mai amplu Campionat Mondial de Ju-Jitsu pentru seniori organizat până acum de Federaţia Internaţională de Ju-Jitsu (JJIF) a avut loc, în perioada 23-25 noiembrie 2018, la Malmö (Suedia), la eveniment participând 575 de sportivi din 55 ţări de pe toate continentele. Miza: 30 titluri mondiale puse în joc – 12 la proba de Fighting (luptă semi-contact), 12 la Ne-Waza (luptă la sol, tip ju-jitsu brazilian), 3 la Duo Clasic (demonstraţie de tehnici impuse, cu partener) şi 3 la Duo Show (demonstraţie de tehnică şi coregrafie).

 

România a avut o comportare meritorie, cu o medalie de aur și o medalie de bronz clasându-se pe locul 10 pe națiuni, dar scierea aceasta este despre cei 14 sportivi cu dizabilităţi din patru țări, care au concurat pentru prima oară la un Campionat Mondial de Para Ju-Jitsu (în probele de Duo Clasic şi Ne-Waza).

 

În concursul de Para Ju-Jitsu, România a prezentat un lot de patru sportivi, toți din județul Mureș: doi din Reghin (Daniel Marius Bucur și Arpad Ferenc Csiki) și doi din Tîrgu Mureș (Vasile Tinu Pop și Attila Szanto). Sportivii mureșeni Vasile Tinu Pop (CS Sport Grup Sakura Mureş) și Daniel Marius Bucur (CS Red Dragon Reghin) au obținut primele titluri de campioni mondiali de Para Ju-Jitsu – Pop la proba de Duo (tîrgumureșeanul a mai obținut o medalie de argint în proba de Para Ne-Waza), iar Bucur la proba de Para Ne-Waza (reghineanul a mai obținut și bronzul la proba de Duo).

 

Și ceilalți doi sportivi mureșeni au obținut medalii, Arpad Ferenc Csiki (CS Red Dragon Reghin) – două medalii de argint (în probele Duo și Para Ne-Waza), iar Attila Szanto (CS Sport Grup Sakura Mureş) – o medalie de argint în proba Para Ne-Waza.

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ