Asociația Acasă la Hundorf are bucuria să lanseze ” Acasă din noi / Home within us”

COMUNICAT. Asociația Acasă la Hundorf are bucuria să lanseze “Acasă din noi / Home within us”, primul album colectiv, bilingv, dedicat programului de rezidențe „Școala de Acasă, Hundorf / SAH”. Asociația celebrează lansarea albumului printr-un eveniment găzduit la ARCUB, Sala Mare, ce va avea loc luni, pe 20 februarie, ora 18:00.

“Acasă din noi” își dorește să surprindă atmosfera rezidentelor artistice ce au loc într-un sat transilvan, într-un acasă pe care să-l regăsim în noi și în jurul nostru.

Este o carte care relatează către publicul larg povestea rezidențelor ȘAH, un album colectiv care cuprinde toate proiectele artistice și de cercetare ale tuturor rezidenților care au călcat pragul Școlii de Acasă încă de la început până acum. Este o mărturie cu multă emoție: acolo puteți găsi fragmente de timp și momente ale vieții din satul Hundorf, un loc unde timpul curge nefiresc și care pulsează cu viață.

“Acasă din noi” trasează nu doar parcursul unui proiect cultural, ci spune o poveste despre închegarea unei comunități, despre oameni și relația lor cu locurile ce îi înconjoară.

Evenimentul de lansare va fi urmat de o petrecere unde Nicolai Prodromov va pune muzică.
Albumul este scris de Maria Morar și curatoriat de Dana Berdilă. Grafica este semnată de Alexandra Boaru, iar traducerile în engleză sunt realizate de Daniel Semenciuc. În cadrul evenimentului vor fi prezenți realizatorii albumului, rezidenții celor șase ediții ȘAH, precum și invitații: Anca Boeriu, artist vizual și conf.univ. la Universitatea Națională de Arte din București, Dumitriana Condurache, regizor și conf.univ. la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Dragoș Pătrașcu, artist vizual și prof.univ. la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și Ruxandra Dreptu, critic și istoric de artă.

Volumul a apărut la Editura „Ardealul” din Târgu Mureș cu sprijinul financiar al Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Relații Interetnice.

Sunteți cu toții așteptați să descoperiți povestea Acasă la Hundorf!
Vă invităm să ne urmăriți pe www.acasalahundorf.ro și pe https://www.facebook.com/sah.acasalahundorf
https://www.instagram.com/acasalahundorf/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare