ASTĂZI – Corpus Christi, nominalizat la Oscar 2020 pentru “Cel mai bun film într-o limbă străină”, prezentat în premieră la Târgu Mureș

0
333

PREMIERĂ FILM. Vineri, 9 octombrie 2020, de la ora 18.00 (cu subtitrare în limba română) și de la ora 20.30 (cu subtitrare în limba maghiară), la Cinema Arta din Târgu Mureș, este prezentat în premieră unul dintre cele mai importante filme europene ale anului: Corpus Christi, al regizorului polonez Jan Komasa. Filmul a fost nominalizat la Oscar 2020 la categoria “Cel mai bun film într-o limbă străină” și este inspirat din fapte reale, urmărind fascinanta transformare a unui tânăr care vrea să devină preot în ciuda cazierului său și care preia accidental o parohie.

 

Apreciat de public (în Polonia a avut peste 2 milioane de spectatori) și critica din întreaga lume, Corpus Christi îl aduce în prim plan pe Daniel, un tânăr de 20 de ani, proaspăt ieșit dintr-un centru de detenție. Ajuns într-un mic oraș din Polonia, Daniel se îmbracă în haine preoțești și pretinde că este trimisul Bisericii. Apariția unui preot carismatic cu viziuni moderne este o oportunitate pentru comunitatea locală care începe un proces de vindecare după o tragedie recentă.

 

Corpus Christi a câștigat două premii la Festivalul de Film de la Veneția în 2019 și a primit 10 premii la Polish Film Awards, printre care Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun actor în rol principal și deschide discuția despre iertare, impostură, a doua șansă, iubire și grija față de cei din jur.

 

Acesta este cel de-al treilea lungmetraj al regizorului Jan Komasa și îi aduce împreună pe tânărul actor de teatru și film Bartosz Bielenia (care a jucat recent în serial produs de Netflix 1983), pe Eliza Rycembel (distinsă cu Cea mai bună actriță la Festivalul Internațional de Film pentru copii și tineri de la Viena) și pe Aleksandra Konieczna (laureata Premiului Filmului Polonez).

 

Corpus Christi, distribuit în România de Bad Unicorn, va rula la Cinema Arta din Târgu Mureș, din 9 octombrie 2020, după următorul program:  vineri, duminică, marți, joi de la orele 18.00 30 (subtitrare în limba română) și 20:30 (subtitrare în limba maghiară), iar sâmbătă, luni, miercuri de la orele 18.00 (subtitrare în limba maghiară) și 20.30 (subtitrare în limba română). Biletele se găsesc la casieria cinematografului.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ