Atelierul psihologic „Arta flexibilității psihologice în medicină”

UMFST. Departamentul de Consiliere, Orientare Profesională și Informare Studenți (DCOPIS) din cadrul UMFST G.E. Palade Târgu Mureș a organizat luni, 23 octombrie 2023, primul atelier psihologic intitulat: „Arta flexibilității psihologice în medicină”.
Acest atelier se adresează studenților la Medicină interesați de domeniul psihologiei clinice și al psihoterapiei, dar și profesioniștilor din domeniul sănătății mintale, respectiv medici psihiatri rezidenți/specialiști/primari sau psihologi cu drept de liberă practică eliberat de către Colegiului Psihologilor din România.

Atelierul cuprinde:
– Workshop-uri bilunare, cu o durată de o oră și jumătate, ce vor cuprinde prezentarea teoretică și aplicarea practică a unor tehnici specifice din terapia cognitiv-comportamentală bazată pe proces (PB-CBT) și terapia prin acceptare și angajament (ACT) în cadrul tulburărilor psihologice prezente în cadrul unor condiții medicale cronice.

– Acces liber la o gamă largă de teste și chestionare psihologice clinice din domeniul științelor comportamentale contextuale, cu aplicabilitate în domeniul tulburărilor emoționale asociate bolilor cronice și/sau durerii cronice.

– Acces la resurse video cu training-uri sau conferințe susținute de către specialiști de marcă din domeniul științelor comportamentale contextuale.

– Interacțiunea cu membrii DCOPIS certificați internațional în abordările psihoterapeutice cognitiv-comportamentale și contextuale, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală (CBT), terapia prin acceptare și angajament (ACT) terapia cognitivă bazată pe mindfulness (MBCT), terapia bazată pe scheme cognitive (Schema Therapy).

– Acces la protocoale psihologice moderne de tratament validate științific, cu aplicabilitate în medicină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare