Atmosferă de Crăciun cu iz de economie energetică

ATMOSFERĂ. Toată lumea simte criza energetică și inflația din ce în ce mult în buzunare. Deși per total prețurile au crescut cu 16%, sunt produse la care creșterea prețului este cu mult peste 50%.
Printre altele, acesta este și cazul energiei, care în prezent este sub un plafon de preț, dar cineva va trebui să plătească factura finală. În acest caz, acel cineva este statul. Criza energetică afectează atât guvernul, cât și administrația locală.
Acesta este și motivul pentru care decorațiunile de Crăciun vor fi mai sărace și în județul Mureș anul acesta.

În Târgu-Mureș, luminile decorațiunilor (dintre care majoritatea provin de anul trecut și din anii anteriori) vor fi cu siguranță stinse la miezul nopții. Vor fi și altele noi, dar toate au deja tehnologie LED, reducând astfel consumul.
Csaba Borsos, consilierul responsabil cu relațiile externe și interne, a menționat că anul trecut mulți oameni au atacat municipalitatea din cauza bradului artificial, dar în acest an orașul nu are nevoie să cumpere brad și se va folosi ce a fost cumpărat anul trecut, așa că nu vor fi cheltuieli suplimentare pentru Târgu-Mureș.
În această seară va fi aprins iluminatul festiv în centrul orașului.

Desigur, lumina sărbătorii nu este determinată de iluminat și de paradă. Și în celelalte localități ale județului Mureș, iluminatul și decorarea se va face în mare parte cu materialele existente deja în stocuri și se tinde spre iluminatul cu LED econom.

Luminile vor fi aprinse în oraș pe 5 decembrie, dar locuitorii așteptau deja un program încă din data de 27 noiembrie, când au aprins prima lumânare de pe coroana Adventului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare